BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ősember életét élnénk

Magyarországon több mint tízezer informatikus hiányzik a munkaerőpiacról, és bár az informatikus pálya az anyagilag is megbecsült foglalkozások egyike, mégsem tűnik elég vonzónak a fiatalok számára, akik vélhetően nincsenek tisztában a szakmai karrierlehetőségekkel sem. Ezen kíván változtatni a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország Legyél Te is Informatikus! programja, amelynek keretében a vállalatnál dolgozó több ezer IT szakembernek önkéntes alapon lehetősége nyílik megismertetni a fiatalokkal az IT karrier perspektíváival.

A program pilot időszaka októberben indult el, mára már több mint 1800 diákot oktattak a Telekom önkéntesei, és már az általános iskolásoknak készülő játékos anyag is hamarosan elérhetővé válik.
 
Nem elég a szélessávot és az eszközöket elvinni az ország minden pontjára, a vállalatoknak felelősségük is van a digitális kompetenciák fejlesztésében- mondta Christopher Mattheisen, a Telekom vezérigazgatója a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban tartott tájékoztatón. A Telekom abban bízik, hogy a programnak köszönhetően is jelentősen megnő az informatika mérnöki egyetemi képzésre jelentkezők száma a következő időszakban, és a végzettek közül minél többen helyezkednek el a hazai piacon – tette hozzá a Telekom vezére.

A digitális és a hagyományos kultúra között napjainkat megszűnik a különbség, a korszak nyelve az informatika – mondta Rab Árpád, az Óbudai Egyetem kutatója, aki rámutatott arra is, hogy az informatika az élet minden területén egyre inkább jelen lesz, minden tudományterület mögött informatika lesz a jövőben, csak a mértéke különbözik, ezért is fokozódik az igény megfelelő szakemberek iránt.

Az informatikai hiánya gyakorlatilag lehetetlenné teszi a ma élő ember életét  – ezt hangsúlyozták a Gameday bloggerei, Szirmai Gergely és Kiss Imre is, akik ezt megpróbálták és arra jutottak, hogy „ki lehet ugyan bírni egy napot informatika nélkül, mégis az az érzetünk volt, mintha ősemberek lennénk.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.