BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Informatikai megbízások lendítették a Telekomot

Sokat építkeztünk 2015-ben - jellemezte a magunk mögött hagyott évet Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója ma reggeli sajtótájékoztatóján. Melyen mindenekelőtt a mobil hálózat 97 százalékos 4G lefedettségét emelte ki, a cég 30 megabit/másodperces teljesítménye Európában a 3., a világon a 9. legjobb.

A Telekom tavaly 464 ezer új háztartásba vitte be a nagy sebességű internetet és erre az évr már több mint 500 ezer a terv. Köszönhetően többek között annak, hogy az idén több uniós pályázat lesz. Emellett tavaly egy integrált mobil és vezetékes szolgáltatást vezettek be, a Magenta1-et, melynek szeptemberi indulása óta 30 ezer ügyfelet szereztek.

A tavaly novemberben és decemberben megnyert uniós pályázatoknak köszönhető, hogy az informatikában is jó eredményeket értek el, a T-Systems árbevétele és eredménye is nőtt, a cég bizonyította, hogy egyre versenyképesebb - emelte ki Mattheisen. A tavaly októberi megállapodás alapján például a T-Systems Magyarország az OTE Greece görög telekommunikációs vállalattal együttműködve adatközpont outsourcing szolgáltatásokat nyújt a Coca-Cola leányvállalatának. Július óta a Telekom márka már Macedóniában is működik az ottani integrációnak köszönhetően.

Sikerült túlteljesíteni a terveket egy olyan környezetben, ahol a távközlési piac világszerte szenved - emelte ki Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes. Hozzátéve, minden szegmensben sikerült növekedniük, miközben erős költségkontroll érvényesült 2015-ben, noha ennek az eredménye igazából az idén jelentkezhet majd.

Kedvező, hogy a piac Macedóniában is konszolidálódott, sikerült a bevételkiesést lassítani, ugyanakkor Montenegróban a vezetékes piaci árszabályozás hatott negatívan. A menedzsment bízik abban, hogy a magyarorszagi teljesítményt sikerül fenntartani, s a macedón és a montenegrói kihívások ellenére a Telekomot sikerül növekedési pályán tartani.

A piac várakozásoknál is jobb eredményeknek és a menedzsment által felvázolt bíztató jövőképnek köszönhetően a mai tőzsdenyitást követően kilőttek a Telekom-részvények, több mint 2 százalékkal drágultak. S a Concorde Értékpapír Zrt. szerint a 420 forint körüli árfolyam egy év múlva akár 20 százalékkal is magasabb, 510 forint lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.