BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kicsi, de nagyon erős: bemutatták az új iPhone-t

Ahogyan arra számítani lehetett, egy új iPhone-t mutatott be ma az Apple. A készülék 4 hüvelykes kijelzőt kapott, azonban ugyanakkora teljesítményre képes, mint a cég legutóbbi csúcsmodellje, a 6S. Új operációs rendszer és iPad is érkezik.

Bemutatta az új iPhone-t az Apple, ahogyan arra számítani lehetett, a legutóbbi modelleknél jóval kisebb készülékkel rukkolt elő a társaság. Az iPhone SE négy hüvelykes kijelzőt kapott, 12 megapixeles hátoldali kamerával rendelkezik. Az eszköz kisebb mérete ellenére ugyanakkora teljesítményre képes, mint a legutóbbi csúcsmodell, a 6S, az A9-es processzort kapta ez a telefon is. A fényképeket pár másodperces videóvá alakító Live Photos funkció ennél a készüléknél is elérhető, azonban ahogyan arra számítani lehetett, az érintés erejére is érzékeny 3D Touch megoldást nem építették be.

Az Apple meg is indokolta, hogy miért tértek vissza a kisebb mérethez, tavaly a 4 hüvelykes iPhone5s-ből 30 milliót adtak, így egyértelműen van igény erre a méretre is. Az új telefont március 24-től lehet előrendelni és március 31-től lesz kapható a boltokban, a tervek szerint május végére a világ száz országában teszik elérhetővé. A 16 gigabájtos memóriával rendelkező 399 dollárba, míg a 64 gigabájtos változat 499-be kerül majd az Egyesült Államokban.

Az új telefonnal együtt egy új mobil operációs rendszer is érkezik, az iOS9.3. Ennek egyik érdekessége a Night Shift, aminek lényege, hogy az este közeledtével a kijelző színeit automatikusan módosítja annak érdekében, hogy minél kevésbé zavarja az alvást. Az új iOS már mától elérhető.

Az előzetes pletykákban egy új iPad is szerepelt, és nem is kellett csalódnunk az Apple-ben. A tavaly ősszel bemutatott, 12,9 hüvelykes iPad Pro egy kisebb verziójával rukkolt elő a társaság. A 9,7 hüvelykes kijelzővel ellátott tablet speciális toll, billentyűzet, SD kártya-, és USB kártyaolvasó is van. A cég nem is csinál titkot abból, hogy a személyi számítógépek alternatívájának szánják. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 600 millió olyan pc van a világon, ami már elmúlt 5 éves, és azok tulajdonosainak igencsak megérheti az iPad-re váltani. Ezt erősíti az egymillió alkalmazás, ami az Apple táblagépekre elérhető, ugyanakkor 599 dollárért is csak 32 gigabájtos tárhelyet kapunk. Ha pc alternatívának szánják, akkor a 256 gigabájtos, értelmezhető méretű tárhellyel ellátott iPad Pro jöhet számításba, ez viszont már 899 dollárba kerül az Egyesült Államokban. Hasonlóan az új iPhone-hoz, március 24-től lehet előrendelést leadni, és március 31-től lesz kapható az üzletekben.

Az este egyik színfoltja volt a tavaszi Apple Watch kollekció, négy új óraszíjat mutattak be, ám az igazán érdekes dolog az volt, hogy lejjebb vitték a legolcsóbb készülék árát, így akár már 299 dollárért meg lehet venni a cég okosóráját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.