BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árat emel a Netflix

Májustól emeli havi díjait az amerikai online videotéka, a Netflix. Az év elejétől Magyarországon is elérhető streamszolgáltató az alapcsomag árát 8-ról 10 dollárra srófolja fel, ami az Egyesült Államokban a Netflix-előfizetők 37 százalékát, összesen 17 millió háztartást érint – tudta meg a Business Insider. Igaz, maradni is lehet, ám akkor a HD helyett a sokkal gyengébb normál minőségben nézhetik az adást, ami a jóhoz hozzászoktatott amerikaiak számára „vállalhatatlan”. Az emeléssel a Netflix – hazai pályán – éves szinten 400 millió dolláros pluszbevételhez jutna, de csak elvileg, mivel az ügyfelek milliói fogják lemondani a szolgáltatást.

Ezt egyébként bárki bármikor következmények nélkül megteheti. Érdekesség, hogy a cég két évvel ezelőtt (!) meghirdette a mostani áremelést, mégis a megkérdezettek 80 százalékát villámcsapásként érte a hír. A JP Morgan felmérése szerint az előfizetők 15 százaléka jelezte, hogy felmondja a szerződését, a valós arány azonban 3-4 százalék lehet. Sokan első felindulásukban adták ezt a választ, ám ha körülnéznek a piacon, hamar rájönnek, hogy még így is jól járnak.

A Netlix standard csomagjának megfelelő tartalomért a HBO-nál 15, a Hulunál 12 dollárt kell fizetni. A cég magyar előfizetői csomagjainak ára 8, 10 és 12 euró havonta, rájuk nem vonatkozik a drágulás. A Netflixnek kell a pénz, csak az idén 5 milliárd dollárt költenek saját gyártású sorozataikra, melyekből csak az idén eddig nyolcat indítottak. A cég még az idén el akarja érni a 90 milliós előfizetői tábort.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.