BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Desztinációkra építkezik az állam

Rekordgyorsasággal fogadta el tegnap a parlament az új turizmusfejlesztési törvényt, amelyet november elején terjesztettek be. Ennek lényege, hogy a jövőben a közigazgatási egységek helyett a turisztikai desztinációkat veszik majd alapul a fejlesztéseknél és a források elosztásánál. A törvény felhatalmazást ad a kormánynak, hogy kijelölje a turisztikai desztinációkat, ezen belül az úgynevezett kiemelt fejlesztési térségeket.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint a jogszabály új irányt ad a magyar turizmus jövőjének, mivel az utazási döntés befolyásolása szempontjából önmagában nem egy-egy attrakció meghatározó, hanem egy adott térség egymáshoz közel lévő természeti kincseinek, épített örökségeinek, programjainak, gasztronómiájának és szálláshelyeinek kínálata jelenti az igazi vonzerőt. A lényeg, hogy az eddigi, pontszerű fejlesztések helyett – illetve azok összekapcsolásával – egységes, komplex kínálat alakuljon ki. A kabinet célja, hogy Budapest és a Balaton mellett már rövid távon egy harmadik (Sopron és Fertő-táj), illetve egy negyedik (Tokaj, Felső-Tisza, Nyírség), középtávon pedig további 16-20 piacra vihető desztináció márkaépítése kezdődjön meg – olvasható az ügynökség közleményében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.