BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mikulásra megérkezik a Mate 9

December 6-tól lehet majd megvásárolni a legnagyobb hazai műszaki üzletláncok boltjaiban a Huawei új, prémiumkategóriás okostelefonját, a Mate 9-et, amely ekkortól lesz elérhető a Magyar Telekomnál is – jelentették be a készülék hazai premierjén. A Telenornál és a Vodafone-nál is kapható lesz az eszköz, de csak januártól. A Huawei tájékoztatása szerint az új okosmobil ajánlott kiskereskedelmi ára majdnem 230 ezer forint lesz, igaz, ezért az összegért a hasonló kategóriát képviselő telefonoknál már megszokott erős hardver mellett néhány különlegességet is kapnak majd a fogyasztók. A Mate 9 a kijelző méretét tekintve már a phablet-kategóriához sorolható, hiszen 5,9 hüvelykes, Full HD képernyővel látták el.

A készülékbe a Huawei legújabb, Kirin 960-as processzora került, az akadozásmentes működést emellett 4 gigabájt RAM, valamint a vállalat saját fejlesztésű algoritmusa is támogatja, amely a felhasználó szokásaihoz igazodva gondoskodik a leggyakrabban használt applikációk gyors futtatásáról.

A Huawei új csúcstelefonjánál is kiemelt figyelmet kapott a fényképezési funkció, amely a Leica második generációs, kétlencsés kamerája köré épül. A monokróm szenzor 20 megapixeles felbontásra képes, míg a színes (RGB) 12 megapixelesre. Emellett villámgyors autofókuszt és számos, a fényképezést támogató egyéb funkciót is kínál az eszköz. A szelfirajongóknak pedig egy 8 megapixeles kamera áll rendelkezésükre.

A Mate 9 is jó példa arra, hogy a fogyasztók szemében a fényképezés mellett egyre inkább az akkumulátor üzemideje, vagyis lényegében a telefon használati ideje válik fontos megkülönböztető tényezővé a piacon elérhető számos nagy teljesítményű készülék között. A Huawei új mobilja 4000 milliamperórás akkumulátort kapott, ami elvileg kétnapos működést tesz lehetővé egy feltöltéssel. A cég saját gyorstöltési technológiáját, a SuperCharge-ot is bevetette ennél az eszköznél, ezzel mindössze 20 perc alatt lehet egy napra elegendő energiával ellátni a telefont.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.