BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási fejlesztések várhatók a hajózásban

A magyar hajózásban több tízmilliárd forint értékű fejlesztések valósulhatnak meg a következő években. Az Európai Hálózatfejlesztési Eszköz által biztosított 36 milliárd forint a magyar hajózás fejlesztését is szolgálja, emellett az Integrált közlekedési operatív programban 13 milliárd forint támogatja az ágazat modernizálását. További 7 milliárd forint hazai forrás jut a 27 balatoni kikötő fejlesztésére, új hajók beszerzésére és felújításra – mondta nemrég Völner Pál, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke a szervezet sajtótájékoztatóján.

Varga Zsolt, a Személyhajósok Szövetségének elnöke szerint a magyar személyhajózási piac 90 százalékát lefedő 15 tagvállalatuk tavaly 2,4 millió utast szállított –, 20 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Számításuk szerint a Budapestet és a Balatont felkereső turisták 80 százaléka veszi igénybe a személyhajózást is. Az idén a vizes vb eseményei miatt várhatóan nő az utaslétszám. A hatékony fejlesztések érdekében koncentrálták a szakmai erőforrásokat: a Személyhajósok Szövetségének tagja lett a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Hajózási Országos Szövetség, a Balatoni Hajózási Zrt., valamint a Mahart Zrt., az Armada Kft. és a Kláris Kft.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.