BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Üzletágat cserélnek

Beolvadásos kiválásról döntöttek a cég- és jogi információs szolgáltatóként ismert Opten Informatikai Kft. tagjai. A vagyon egy részét átadják leánycégüknek, az Opten Galaxy Kft.-nek. Utóbbit tavaly év végén hozták létre 3 millió forint törzstőkével, és ezt most 110 millió forinttal megfejeli az anyavállalat. A szétválás után az anyacég törzstőkéje 12 millió forint marad, a leányé 116 millió lesz. A saját tőkéjük 788 millió, illetve 119 millió forint, miután a cégbíróságra leadott vagyonmérleg-tervezet alapján 86,84-13,14 arányban osztják meg a vagyont.

Az osztozkodás után a jogiadatbázis-üzletághoz tartozó vagyonelemek az Opten Galaxyhoz kerülnek, a céginformációs adatbázishoz kapcsolódók pedig maradnak az Opten Informatikai Kft.-nél. Hasonló lépések történtek a Wolters Kluwer Legal & Regulatory magyarországi vállalatánál, a Wolters Kluwer Kft.-nél is. Utóbbi a jogi adatbázis üzletágát tartja meg, és kiválik belőle a Wolters Kluwer Céginfó Kft. Ez a céginformációs üzletágat viszi magával, illetve a csaknem 9 milliárd forint saját tőkéjű Wolters Kluwer Kft. 0,77 százaléknyi vagyonát.

Az üzletágak szétválasztására azért kerül sor, mert még tavaly karácsony előtt megegyeztek arról, hogy az Opten jogi információs üzletága átkerül a Wolters Kluwer csoporthoz, a Wolters Kluwer céginformációs üzletága pedig az Optenhez. Így letisztítják a portfóliójukat, utóbbi csak céginformációs, előbbi csak jogi információs szolgáltatást nyújt majd. A következő lépésben kölcsönösen megveszik egymás leányvállalatait, benne a leválasztott üzletággal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.