BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Részvényenként 130 forintos osztalékot fizet az ALTEO

A tavalyinál több, mint 8 százalékkal magasabb részvényenkénti osztalékot fizet részvényeseinek a vállalatcsoport – többek közt erről szavazott a mai közgyűlés.

A magyar tulajdonú, smart energy management szolgáltatások területén hazánkban piacvezető ALTEO 2017. évi közgyűlésének fő napirendi pontjai közt az elmúlt évi pénzügyi eredmények ismertetése, továbbá a menedzsment által javasolt osztalékfizetési lehetőség szerepelt. A 2016-os, kiemelkedően sikeres eredményeknek köszönhetően a közgyűlés úgy döntött, hogy a tavalyihoz képest több, mint 8 százalékos emeléssel 130 forintnyi osztalékot fizet részvényenként.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"]Vízi erőmű a Hernádon - újabb beruházásokat tervez az Alteo - Kép: Alteo Vízi erőmű a Hernádon - újabb beruházásokat tervez az Alteo - Kép: Alteo[/caption]
 
Az ALTEO Nyrt. idei közgyűlésének első napirendi pontjaként a vállalat vezérigazgatója, ifj. Chikán Attila ismertette a Társaság 2016. évre vonatkozó üzleti jelentését. Elmondta, hogy a tavalyi kiemelkedően sikeres év volt, amit bizonyít, hogy a megújuló és hagyományos energiaforrások területén is aktív vállalat árbevétele 33 százalékos növekedéssel közel 14 milliárd forintra nőtt, míg az EBITDA szintű eredmény 62 százalékos emelkedéssel meghaladta a 2,3 milliárd forintot. A sikeres gazdálkodás következtében a vállalatcsoport konszolidált adózott eredménye pedig megközelítette a 823 millió forintot. 
 
„Tavaly tovább folytatódott az ALTEO növekedése. A jelenlegi portfóliónkból ugyanakkor kihoztuk a maximumot, így újabb beruházások kellenek ahhoz, hogy a növekedésünket fent tudjuk tartani. Az elkövetkező 1-2 évben tehát a stabil működés mellett elsősorban befektetési céljaink sikeres megvalósítására kívánunk koncentrálni, ami középtávon megalapozója lehet a további sikereinknek és növekedésünknek. Ennek érdekében mintegy 10-15 milliárd forintot fogunk különböző projektekbe, például naperőművi fejlesztésekbe fektetni” – mondta ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója. Kiemelte: hisz abban, hogy az ALTEO egy sikeres midcap történet lesz a magyar tőzsdén, ami a befektetőknek kiszámítható megtérülést és dinamikus növekedést biztosít.
 
A 2016-os eredmények alapján a Társaság vezetése 130 forint/részvény osztalék megfizetésére tett javaslatot, amit a mai közgyűlés el is fogadott. Ennek megfelelően a vállalat a tavalyi 120 forint/részvény után idén 8,3%-kal magasabb részvényenkénti osztalékot fizet részvényeseinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.