BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rárepült a Wizz Air a Debrecen–Moszkva járatra?

„Kihasználatlan légi közlekedési jog iránti kérelem érkezett a Debrecen–Moszkva útvonalra” – áll a fejlesztési tárca légi közlekedési hatóságának honlapján.

„Kihasználatlan légi közlekedési jog iránti kérelem érkezett a Debrecen–Moszkva útvonalra” – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium légi közlekedési hatóságának honlapján. A hirdetmény (pdf) 30 napot (augusztus 16-i határidőt) adott a további légitársaságoknak, hogy jelezzék az ugyanezen vonal használatára vonatkozó igényüket.

A Világgazdaság érdeklődésére Tamás László, a Debreceni Repülőtér járatfejlesztési igazgatója nem kívánta megjelölni az érdeklődő repülőtársaságot, és nem erősítette meg – de nem is cáfolta – az AIRportál.hu értesülését, amely szerint a Wizz Air terjeszkedési tervéről lehet szó. Hangsúlyozta viszont, hogy a repülőtér örül minden új légitársaságnak, kész az igényeiket kiszolgálni, működésüket egyéb szolgáltatásokkal, például elemzésekkel segíteni.

Az igazgató korábbi közlése szerint áprilisban 12 százalékkal nőtt a repülőtér utasforgalma, amiben az élénkülő turizmus mellett szerepük volt a március végén induló, illetve újrainduló járatoknak is. Ilyen volt az első Európán kívüli Wizz Air-járat Debrecenből heti kétszer Tel-Avivba, és újraindult Svédország harmadik legnagyobb városába, Malmőbe is. A Wizz Air légitársaság a főszezonban heti tíz járatot közlekedtet Debrecen és London–Luton között, heti hármat Eindhovenbe és kettőt-kettőt Debrecenből Milánóba, Párizsba, Tel-Avivba és Malmőbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.