BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: a legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra van szükség

A lehető legszélesebb körű és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra van szükség Nagy-Britannia és az Európai Unió között, hogy a gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatok akadálymentesek maradjanak – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

A miniszter részt vett a visegrádi országok (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) külgazdasági miniszteri találkozóján, amelyen Philip Hammond brit pénzügyminiszterrel egyeztettek a Várkert Bazárban.

A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter kiemelte: fontos érdek a Nagy-Britanniában dolgozó, tanuló uniós polgárok jogait is megvédeni.

Hangsúlyozta: a közép-európai országoknak, a V4-nek a Brexit lehetséges kimenetelei és azok hatásai jelentős kereskedelmi és növekedési kihívásokat, kockázatokat jelentenek, ezeket kezelni kell, és ezért helyes, ha a V4 tagjai közösen készülnek fel arra, hogy az esetleges negatívumokat kezelhessék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.