BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól szerepeltek a magyar fiatalok a Code Weeken

A Code Weeken részt vevő ötvenhat állam közül Magyarország a hatodik helyen végzett 508 meghirdetett, kódolással kapcsolatos eseménnyel.

Véget ért az ötödik Code Week, amely 2017. október 7. és 22. között zajlott a világ több mint ötven országában. A Programozás Hete egy olyan nemzetközi kezdeményezés, amelynek célja a kódolás, programozás iránti érdeklődés felkeltése, az algoritmikus gondolkodás fejlesztésének támogatása minden korosztály számára.

Fontos, hogy minél több fiatal váljon IT-szakértővé
Forrás: AFP

Magyarországon évek óta az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szervezi és koordinálja az eseménysorozatot, tájékoztatja és segíti a résztvevőket. A szervezet tájékoztatása szerint a 2017-es jubileumi évben a rendezvények két héten át tartottak, és minden eddiginél nagyobb aktivitás mutatkozott meg az iskolák, valamint az informatikai cégek és az oktatással foglalkozó szervezetek részéről.

A Code Weeken részt vevő ötvenhat állam közül Magyarország a hatodik helyen végzett 508 meghirdetett, kódolással kapcsolatos eseménnyel.

A lakosság számához arányosított helyezés 2016-ban is a hatodik volt, ám 2017-ben az események számát sikerült tovább növelni a tavalyi 485-höz képest. Az ötszázat is meghaladó esemény szervezésében több mint száz iskola és mintegy negyven IT-vállalkozás, nonprofit szervezet vett részt. Az IVSZ közleményében rámutatott: a digitális gazdaság fejlesztése nem lehetséges IT-szakemberek nélkül, ezért fontos, hogy a továbbtanuló fiatalok közül minél többen válasszanak informatikai végzettséget nyújtó egyetemi vagy főiskolai szakot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.