BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő mennyiségű áramot használt el Kína

Kína villamosenergia-fogyasztása tavaly 6310 milliárd kilowattóra (631 ezer terrawatt) volt, ami 6,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál – közölte az ázsiai ország energiahivatala.

Szakértők szerint egy-egy ország gazdasági aktivitásának egyik fontos mérőszáma az energiafogyasztás. Kína hazai összterméke (GDP) tavaly 6,9 százalékkal nőtt nem végleges adatok szerint a 2016. évi 6,7 százalék után.

Tavaly a mezőgazdasági ágazatban a villamosenergia-fogyasztás 7,3 százalékkal, az iparban 5,5 százalékkal, a szolgáltatási ágazatban pedig 10,7 százalékkal nőtt. A lakossági áramfogyasztás 7,8 százalékkal emelkedett tavaly Kínában.

Magyarország energiafogyasztása 45 057,4 GWh volt 2017-ben az előzetes adatok szerint – ilyenre pedig még sohasem volt példa a MAVIR adatsora alapján. Az új történelmi rekord a szökőnap hatásával korrigálva 2,6 százalékos növekedést jelent a 2016-os évhez képest.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.