BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megdobhatja az erős ünnepi szezon a Kohl's profitját

Javította éves profit-előrejelzését hétfőn a Kohl's Corp amerikai kiskereskedelmi üzletlánc, miután novemberben és decemberben 6,9 százalékkal emelkedett összehasonlítható árbevétele az erős ünnepi szezonnak és az internetes eladások növekedésének köszönhetően.

A rivális kiskereskedelmi láncok – a J.C. Penney Co Inc és a Macy's Inc – a múlt héten mindössze 1-3 százalékos bevételnövekedésről számoltak be. A Kohl's árfolyama a New York-i tőzsde nyitása előtti elektronikus kereskedésben 6,8 százalékkal 58,05 dollárra nőtt a kedvező hírnek köszönhetően.

Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A Kohl's immár arra számít, hogy a 2017-es pénzügyi évben az egy részvényre jutó hígított nyereség a 4,10 és 4,20 dollár közötti sávban lesz. Az előző prognózisban még a 3,72 és 3,92 dollár közötti sávot adták meg.

A Reuters által megkérdezett elemzők átlag 3,64 dolláros részvényenkénti profitot várnak a vállalattól. A 2016-os pénzügyi évben a Kohl's 18 milliárd 686 millió dolláros nettó árbevétel mellett 556 millió dolláros, részvényenként 3,11 dolláros profitot termelt. A vállalat 49 országban több mint 1100 áruházat működtetett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.