BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét adatot kell egyeztetniük a feltöltőkártyás mobilosoknak

Az előfizetőknek idén is kötelező az adategyeztetés szolgáltatójukkal, amennyiben előrefizetős SIM-kártyát használnak. Ha figyelmen kívül hagyják a szolgáltatóktól idén érkező, erre vonatkozó SMS-eket – és így elmulasztják az adategyeztetést –, akkor megszűnhet az előfizetésük – közölte az NMHH.

A feltöltőkártyás előfizetéssel rendelkezőknek 2017-ben június 30-ig kellett, majd azután évente kell szolgáltatójukkal az adataikat egyeztetniük a hírközlési törvény szerint – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Aki annak idején év elején kötött szerződést a szolgáltatójával, annak az idei egyeztetés már most aktuális lehet, hiszen 2018-tól ennek a kötelezettségnek a szerződéskötés időpontjának megfelelő fordulónapig kell eleget tenni. Ez természetesen mindenkinél eltérő időpontot jelent.

Forrás: Shutterstock

A tavalyi számok alapján idén körülbelül 3,5 millió SIM-kártya adategyeztetése várható.

Az NMHH arra kéri az előrefizetős SIM-kártyás ügyfeleket, hogy ha a szolgáltatójuk SMS-ben értesíti őket az aktuális tennivalókról, tegyenek ennek eleget a törvényi előírásoknak megfelelően – annak ellenére is, hogy esetleg a tavalyi egyeztetés óta még nem telt el egy év.

Azokat az előrefizetős kártyákat, amelyekre nem történik meg határidőben az adategyeztetés, a szolgáltatóknak ki kell kapcsolniuk. Az előfizetők mindhárom nagy szolgáltatónál a cégek honlapján online is elvégezhetik a szükséges adminisztrációt.

Fontos, hogy csak a szolgáltató SMS-es értesítése után kell elvégezni az adategyeztetést.

Tavaly a szolgáltatókkal együttműködve az NMHH is kampányt indított, hogy a felhívással minél szélesebb körben érje el a fogyasztókat. A hatóság és mindhárom szolgáltató saját honlapján egységesen /adategyeztetes url alatt tette és teszi közzé a tudnivalókat az egyeztetésről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.