BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Randialkalmazással kényezteti a felhasználókat a Facebook

Az adatvédelmet erősítő funkció és a randizást segítő szolgáltatás is szerepelt a Facebook fejlesztői konferenciáján bejelentett újdonságok között, illetve új információk derültek ki az Oculus Góról is.

Meglepően sok újdonságot jelentett be kétnapos fejlesztői konferenciája, az F8 első napján, május elsején a Facebook. A világ legnépszerűbb közösségi oldalát működtető cégnek szüksége is volt néhány igazán izgalmas hírre, hogy legalább egy időre elterelje a figyelmet a nem megfelelő adatkezelés miatt kirobbant Cambridge Analytica botrányról. A társaság az elmúlt hónapok fejleményeire is reagált a Clear History nevű funkció bevezetésével. A megoldás lényege, hogy a felhasználóknak lehetőséget ad arra, hogy töröljenek minden adatot, amelyet a Facebook gyűjtött a cég hirdetési és elemző megoldásait használó alkalmazásokból és weboldalakból.

Forrás: AFP

A vállalat egy új szegmenst is megcélzott, a FaceDate nevű megoldást már a bejelentéskor sokan a Tinder riválisának látták. Mark Zuckerberg a mobilalkalmazásba beépülő funkciót egy olyan eszközként jellemezte, amellyel hosszú távú kapcsolatok köthetők. A szolgáltatás lényegében a randizást segíti, az ígéretek szerint igen nagy fokú biztonsággal, és egy olyan megoldást alkalmaz, amelynek köszönhetően az ismerősök nem tudnak majd róla, hogy valaki éppen partnert keres – kivéve, ha maguk is hasonló cipőben járnak.

A funkció tesztelését várhatóan még idén megkezdik, és hogy a piac mennyire úgy érzi, hogy a Tinder riválisa lesz majd, azt jól mutatja, hogy a Tinder tulajdonosa, a Match Group részvényeinek árfolyama a bejelentést követően 22 százalékkal zuhant.

Mivel a Facebook és kiegészítő szolgáltatásai napjainkra az egyik legfontosabb kommunikációs csatornává váltak az egyéni felhasználók számára, természetesen ezen a területen is jelentettek be újdonságot az F8 konferencián. Talán a legizgalmasabb újítás ebben a szegmensben, hogy az Instagramon is megjelenik majd a videocset funkció. A WhatsApp esetében már 2016 óta elérhető ez a szolgáltatás, ám itt is jön egy nagyobb változás: a jövőben már csoportos videocsetre is lehetőség lesz. Azt ugyanakkor egyelőre nem oldották meg, hogy a különböző platformok között átjárás legyen, vagyis Instagram-profilból nem lehet majd WhatsAppon videocsetelni.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.