BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Issy-les-moulineaux,,France,-,July,2,,2023:,Sign,Of,The,French
Multimilliárdos szerződést kötött a japán Hitachi és az amerikai Microsoft a generatív mesterséges intelligencia (MI) fejlesztésére.

Nagy fába vágta a fejszéjét a Microsoft

Partnerséget kötött a Microsoft és a Hitachi. A két cég együtt fejleszti a mesterséges intelligenciát.

„Multimilliárd dolláros szerződést” kötött a japán Hitachi és az amerikai Microsoft a generatív mesterséges intelligencia (MI) fejlesztésére. A hároméves partnerség részeként a japán konszern integrálja a Lumadába, a Hitachi alapvető digitális, szoftver- és szolgáltatási üzletágába a Microsoft termékeit, köztük a Microsoft Cloudot és a GitHub Copilotot – jelentették közös közleményükben a vállalatok hétfőn.

Issy-les-moulineaux,,France,-,July,2,,2023:,Sign,Of,The,French
Multimilliárdos szerződést kötött a japán Hitachi és az amerikai Microsoft a generatív mesterséges intelligencia (MI) fejlesztésére.
Multimilliárdos szerződést kötött a japán Hitachi és az amerikai Microsoft a generatív mesterséges intelligencia fejlesztésére / Fotó: Shutterstock

A két vállalat együttműködésével a japán konglomerátum olyan új üzletágat alapít, amely mesterséges intelligenciával megoldásokat nyújt az energia-, a mobilitás- és más szektorokban dolgozó cégeknek.

A Hitachi az együttműködéssel 270 ezer dolgozója munkáját könnyítené meg. A tervei közt szerepel 50 ezer alkalmazott megtanítása a mesterséges intelligencia használatára, hogy a GitHub Copilot és az Azure OpenAI Service segítségével magas szintű szoftverfejlesztői készségeket sajátítsanak el, és fejleszthessék az ügyfélszolgálatukat.

A japán konszern a jövő márciusig tartó pénzügyi évben 18,9 milliárd dollár bevételre számít a Lumada üzletágából, ami 3,9 milliárd dollárral meghaladja az előző évi teljesítményt.

Keiji Kojima, a Hitachi vezérigazgatója a 2024-es pénzügyi évben 300 milliárd jent, azaz 1,92 milliárd dollárnak megfelelő összeget tervez befektetni a generatív mesterséges intelligenciába. A vezető közlése szerint a két vállalat többek között a gyártási és logisztikai szektorok digitális megoldásai fejlesztésén dolgozik együtt.

A Microsoft jövedelmező piacként tekint Délkelet-Ázsiára, csak Malajziában több milliárd dollárt fektet be. Az elmúlt negyedévben a Microsoft Azure felhőalapú üzletága 31 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, ennek 7 százalékpontját az MI-szolgáltatások adták.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.