BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enterprise Europe Network: Az üzlet nyelvét beszéljük

Vállalkozásfejlesztés, kül-, elsősorban európai piacokra jutás elősegítése, technológiai transzfer előmozdítása, határokon átnyúló kutatás-fejlesztés elősegítése az elsődleges célja annak az európai uniós hálózatnak, amely a mikro-, kis- és középvállalatok szolgálatára jött létre. Az Enterprise Europe Network magyarországi hálózata is immár évek óta áll a hazai vállalkozások rendelkezésére.

Különleges szerepet tölt be Európaszerte – így Magyarországon is – az Enterprise Europe Network. Az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatóságának vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hálózatának elsődleges célja támogatni az európai vállalkozások versenyképességének növelését.

A szervezet tudása, kapcsolatai, szakértelme révén összegyűjti és strukturálja a vállalkozások fejlesztését szolgáló információkat. Ráadásul hatékonyan, hiszen a hálózat- egyedülálló földrajzi lefedettséggel - közel 600 európai üzletfejlesztéssel foglalkozó intézményt fog össze.

A hálózat magyarországi szakértői hosszú évek óta kínálják e célokat szem előtt tartó szolgáltatásaikat. Ennek keretében adják át tapasztalataikat mindazon vállalkozásoknak, melyek innovatív ötleteik megvalósításához szaktanácsra tartanak igényt, nemzetközi piacra lépnének, üzlettársakat keresnek más uniós tagországokban, vagy a finanszírozási lehetőségekről szeretnének tájékozódni. Ahogy fogalmaznak: „legfontosabb célunk, hogy ösztönözzük az exportot, megismertessük a hazai vállalkozásokat a rendelkezésükre álló lehetőségekkel, és támogassuk azok minél szélesebb körű felhasználását”.

Magyarország valamennyi régiójában van Enterprise Europe Network központ. Partnereinek is köszönhetően mindig naprakész Uniós információkkal és széles körű üzletfejlesztési ismeretekkel tudják támogatni a hozzájuk forduló vállalkozásokat. Több részterületen is kínálják segítségüket:

Vállalkozásfejlesztés

Azokat a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatják, amelyek képviselői üzleti lehetőségekről szeretnének tájékozódni, tanácsadásra lenne szükségük vállakozásuk fejlesztéséhez, forrásokat keresnek a fejlődéshez, bővíteni szeretnék az ismereteiket, vagy üzleti partnereket keresnek. A hazai szakértők feladata,, hogy a hozzájuk forduló vállalatokat a hálózat szolgáltatási révén nemzetközi szintűvé fejlesszék. 

Az európai piacok meghódítása

A fejlettebb, exportképes cégeket az exporttevékenységgel kapcsolatos információk (a többi között alapanyag-beszerzés, technológia, bérmunka, marketing, nemzetközi együttműködés, partnerkeresés) beszerzésében támogatják. Céljuk, hogy ezek a vállalatok átfogó szolgáltatásaik révén készek legyenek az Európai Unió egységes belső piacának meghódítására és a sikeres nemzetközi együttműködésre.

A technológia-transzfer támogatása

A mikro-, kis- és középvállalatok innovatív technológiáinak hasznosítását kívánják elősegíteni. Az európai szintű innovációs partnerkereső adatbázisban rögzítik a hozzájuk forduló vállalkozások adatait. Kiemelt figyelmet fordítanak a partnerkeresésre, s a különféle együttműködési, finanszírozási és pályázati lehetőségek bemutatására is.

Nemzetközi K+F együttműködések elősegítése

Meglévő európai hálózatuk révén új partnereket, forrásokat találhat a hozzájuk forduló vállalkozás, kiemelten kezelt tevékenységük     az Európai Unió FP7 kutatási keretprogramjaiban a részvétel elősegítée.. Törekvésük, hogy a hazai kutatási központokat, egyetemeket, spin-off cégeket segítsék eredményeik piaci hasznosításában.

1. Tanácsadás

Térítésmentes üzletfejlesztési tanácsadást kínálnak, a többi között vállalkozásfejlesztési, export-, innovációs és K+F pályázati tanácsadást. A hálózat szakterületenként specializálódott munkatársai hatékony megoldásokat kínálnak az egyedi igényekre.

2. Rendezvények

A hálózat magyar tagjai négy fő területen szerveznek a hazai vállalkozók ismereteinek és üzleti kapcsolatainak bővítését segítő rendezvényeket. Ezek: tájékoztató rendezvények; képzések; partnerkereső rendezvények; szakmai tanulmányutak.

3. Partnerkeresés

Az egyes piaci szereplők az Üzleti partnerkereső adatbázisban (BCD) és az Innovációs partnerkereső adatbázisban (BBS) kereshetnek céljaiknak és igényeiknek megfelelő partnerkapcsolatokat. A BBS adatbázishoz kapcsolódó AMT hírlevél a mindig naprakész tájékozódást szolgálja.

-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.