BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

HR szoftver felhő alapon

Felhő alapon, online hozzáféréssel elérhetők népszerű HR szoftverek. A megoldás az alacsonyabb informatikai költségvetésű vállalatoknak jelent előnyt.

A professzionális HR szoftverek licencének megvásárlása, a programfrissítések és a fejlesztések követése, valamint az ehhez szükséges háttér-infrastruktúra üzemeltetése komoly beruházást igényel. Ma már azonban az alacsonyabb informatikai költségvetéssel rendelkező vállalatoknak sem kell lemondaniuk a professzionális HR rendszerekről. Magyarország piacvezető humánügyviteli szolgáltatója, a NEXON szoftverei ugyanis már felhő alapú, hoszting szolgáltatásként is elérhetőek.

A felhő alapú technológia lényege, hogy a szolgáltató saját szerverfarmján üzemelteti a szoftvereket, amelyhez online hozzáférést biztosít ügyfeleinek. „A vállalatoknak nem kell informatikai beruházást végrehajtaniuk, hiszen a háttér-infrastruktúra üzemeltetéséről a szolgáltató gondoskodik, így mindössze internetelérésre van szükség. Ráadásul ebben az esetben nem kell megvásárolni a licenceket, a szoftverek használatáért csak havidíjat fizetnek az ügyfelek. Így nem kell nagyobb bevezetési költséggel számolni, a kiadások pedig tervezhetők és ellenőrzés alatt tarthatók” – mondja Syrjänen-Barkóczy Eleonóra, a NEXON stratégiai és kereskedelmi igazgatója. (A felhő alapú szolgáltatásról bővebb leírás a vállalat honlapján található.)

Az új technológia tehát az olyan alacsonyabb informatikai költségvetéssel rendelkező vállalatok számára is elérhetővé teszi a humánügyviteli szoftvereket, amelyeknél a HR fejlesztése nem az első helyen szerepel a beruházások sorában. A HR informatikai támogatására mindenképpen szükség van, hiszen például a bérszámfejtésnél a gyakori jogszabályváltozások és az összetett előírások miatt szinte elengedhetetlen a hibák elkerüléséhez. Az egyszerű Excel-táblázatokkal szemben ugyanakkor a professzionális HR szoftverek nem csak az adminisztráció ellátására alkalmasak, hanem akár a vállalat hatékonysága is növelhető segítségükkel.

Ilyen például a már felhő alapú szolgáltatásként is elérhető nexONHRM integrált humánügyviteli rendszer, amelynél a vállalat valamennyi HR munkafolyamatához kapcsolódó adatai egyetlen nyilvántartásban tárolódnak, így minden szükséges információ azonnal a szakemberek rendelkezésére áll. Így az összefüggések könnyebben leképezhetők, rugalmasan lehet különböző kimutatásokat, statisztikákat készíteni, amelyek a munkavállalók teljesítményének elemzéséhez, a bérezési és erőforrás-gazdálkodási problémák kiszűréséhez, vagy a túlórák és a munkabérköltségek csökkentéséhez szolgáltatnak adatokat.

 A NEXON felhő alapú, hoszting megoldása már bizonyította stabilitását, mivel januárban a nexCAFÉ cafeteria-rendszer webes önkiszolgáló felületén keresztül közel 20 000 dolgozó nyilatkozott kerete felhasználásáról. Felhő alapú szolgáltatásként ugyanakkor a nexONHRM integrált rendszer más elemei is megrendelhetők, mint például a bérszámfejtés, munkaidő-nyilvántartás vagy toborzás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.