BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hozzáadott érték

Komoly lehetőségeket látnak a szakemberek a vállalatok exportfinanszírozásában.

Mire számítanak a vállalatok exportfinanszírozása kapcsán, milyen lehetőségeket érdemes kiemelni?
Alapvetően fontosak a CIB Bank által nyújtott, a piacon elérhető egyik legkedvezőbb árazású, fix kamatozású EXIM által refinanszírozott, euróban és dollárban elérhető hitelek, amelyeket azon társaságok vehetnek igénybe, akik közvetlenül exportálnak, beszállítanak exportőrnek vagy a jövőben terveznek megjelenni az exportpiacokon. Olyan cégek számára lehet valós alternatíva ez a finanszírozás, akik több éves, kiszámítható működési múlttal rendelkeznek; a hazai vagy export piacokon jól beágyazódtak, és termékeik vagy az általuk nyújtott szolgáltatások iránt a lehetőségekhez képest stabil kereslet mutatkozik. Figyelembe véve hazánk exportorientált berendezkedését, és a válságot követően egyre javuló hazai és nemzetközi kilátásokat, optimisták vagyunk, és azt várjuk, hogy számos meglévő és jövendőbeli partnerünkkel tudunk hosszú távú együttműködést kialakítani vagy a meglévő kapcsolatot tovább erősíteni. A vállalati hitelezésben piacvezető CIB Bank kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az általános vállalatfinanszírozás mellett, a speciális szaktudást igénylő export- és kereskedelemfinanszírozás terén is jól használható megoldásokat nyújtson a reális és hosszú távon is fenntartható üzleti modellel rendelkező cégeknek.

Mit várhatnak az ügyfelek, hogyan érdemes élniük a lehetőségekkel?
Kézzelfogható segítséget nyújtunk azon társaságok számára, akik már jelen vannak az exportpiacokon, de látnak fejlődési pontokat az olyan banki megoldások révén, mint a CIB által nyújtott kedvező és a futamidő alatt végig fix kamatozású hitel. Ezen finanszírozási lehetőségek igénybevételével ügyfeleink versenyelőnyhöz juthatnak a piacon. Emellett fókuszba kerülnek azok a cégek is, melyek eddig nem a megfelelő módon, vagy mértékben kaptak finanszírozást, így nem tudták megvalósítani céljaikat. A CIB partner abban, hogy az ügyféllel együttműködjön a számára legmegfelelőbb, személyre szabott finanszírozási konstrukció kialakítása érdekében, mely figyelembe veszi az iparági, piaci vagy tulajdonosi feltételeket, elvárásokat egyaránt. A hitellel történő finanszírozás mellett a CIB Csoport faktor, lízing, okmányos műveletek vagy cash management szolgáltatások terén is további komoly hozzáadott értéket teremthet egy vállalat számára.

Mit fontos mérlegelniük a vállalatoknak, mielőtt bele vágnak?
A CIB Bank egy új, hosszú távú partneri viszony létesítése előtt minden esetben alaposan megismeri az ügyfelet. Ez egy kölcsönös folyamat, ahol a vállalkozás is valós képet kap arról, hogy miben és hogyan tudunk neki segíteni. Egykapus kiszolgálási modellt alkalmazunk, azaz minden vállalatnak személyes ügyfélkapcsolati menedzsere van. Ők a hosszú távú bizalmi partnerkapcsolat megteremtése és biztosítása mellett arra is különös figyelmet szentelnek, hogy az adott témakörben leginkább felkészült banki szakértőket vonják be a folyamatokba. Ebbe a modellbe jól illeszkedik, hogy bankunk kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel bíró kereskedelemfinanszírozási tudásközpontot hozott létre, mely képes zárt, szorosan monitorált konstrukcióban olyan társaságokat is finanszírozni, melyek a klasszikus vállalatfinanszírozás keretében nem jutnának forráshoz.

A hazai gazdasági teljesítmény tekintetében milyen hatás reális, mi várható?
Az EXIM Exportélénkítési Hitelprogramjának köszönhetően Bankunk kedvező kamatozású, elsősorban euróban denominált forráshoz jut, melyet a KKV és nagyvállalati szektornak egyaránt nyújthatunk, és amely megítélésünk szerint kiválóan kiegészíti a forintban kifejezetten a KKV szektornak nyújtható MNB forrású hiteleket. A forrás rendelkezésre állása mellett, EXIM garancia vagy biztosítás bevonásával a kockázatok egy részét porlaszthatjuk, és adott esetben a tőketartalékolási kötelezettségünket is csökkenthetjük. Tapasztalatunk szerint az exportba közvetlenül vagy közvetve becsatlakozó vállalkozások jellemzően több lábon állnak, diverzifikált vevőkörrel rendelkeznek, és az értékesítési-termelési lánc nagyobb hozzáadott értékkel rendelkező végén helyezkednek el, így kevésbé vannak kitéve a piaci körülmények gyors változásának.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.