BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alternatív üzleti modell viszi sikerre az egyetlen magyar közösségi bankot

Trükkös kedvezmények és rejtett költségek helyett már-már zavarba ejtő átláthatósággal és a megszokottól merőben eltérő ügyféljogokkal teremt új pénzügyi trendet a MagNet Bank, hazánk első 100%-ban magyar tulajdonban lévő közösségi bankja.

A közösségi banki filozófia középpontjában a pénzügyi tudatosságra nevelés áll, ugyanis a bank azt vallja: a pénzzel kapcsolatos döntéseink komoly hatással vannak a társadalmunkra. Egy olyan világban, amely nagyrészt hitelekből épül, nem mindegy, hogy milyen célt szolgál a bankban tartott pénzünk. Miért ne határozhatnánk meg mi magunk, hogy a megtakarításaink mit finanszíroznak?

 

 

 

 

 

Másként csinálják, mint mások
Mivel a gazdasági profit mellett a bank tulajdonosai a társadalmi és környezeti profitot, hasznosságot is egyenrangúan kezelik, ezért a vállalat társadalmi igazságosságra gyakorolt hatását is jelentősnek tartják. Ügyfeleiknek delegált jogokon keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy meghatározhassák, hogy a betétben elhelyezett pénzüket a bank milyen célra használja fel, így döntéseikkel aktívan segíthetnek a helyi közösségeknek; tájékoztatást kaphatnak arról, hogy a bank mekkora nyereséget realizált befektetéseiken, illetve a bank nyereségének tizede felett rendelkezve, támogathatják a számukra kiemelten fontos, társadalmilag hasznos célokat. Sőt, a lakossági számlavezetési díj összegét is az ügyfelek határozhatják meg 0-1000 forint között!

Minden számlavezető ügyfél évente pontos kimutatást kap arról, hogy a bank mekkora nyereséget realizált általa. A 2010-ben indított Közösségi Adományozási Program keretein belül mindenki nyilatkozhat, hogy a bank profitja 10%-ának ráeső részét mely civil szervezetnek ajánlja fel. A Program segítségével az indulás óta 150 szervezet összesen több, mint 110 millió forinthoz juthatott. 

 

 

 

 

 

2013-ban az adományozási program kibővült, és elindult a KAP Kártyaprogram, amelyben az ügyfelek MasterCard bankkártyás vásárlásaik után – történjen az POS terminálon vagy interneten, hagyományos módon vagy PayPass útján – a vásárlás összegének adott százalékával támogathatják az általuk választott civil szervezetet. A támogatás összegét itt is a bank fizeti.

A MagNet Bank ügyfelei az ország első ún. responsive NetBank felületén gyorsan és kényelmesen intézhetik bankügyeiket online mobilról, tabletről vagy PC-ről, hiszen a felület intelligensen alkalmazkodik az eszköz kijelzőjéhez. Az online számlanyitás funkció kiiktatja a felesleges sorban állást: az érdeklődőket előre egyeztetett időpontban, a kiválasztott bankfiókban már előkészített papírokkal várják a bank kollégái.

 

 

 

 

 

A szakma is elismeri
Az alternatív megközelítés meghozta gyümölcsét, hiszen a MagNet Bank több díjat is elnyert. A MagNet Bankot negyedik éve választják „Az év társadalmilag felelős bankjának”, elnyerte e Valóban Felelős Vállalat és a Fogyatékosság-barát munkahely címet is. A Közösségi Adományozási Program az idén megkapta a Magyar Adományozói Fórum (MAF) Társadalmi Befektetések Díj két kategóriájának aranyérmét, valamint a Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice díját.

Ha szeretne többet megtudni hazánk egyetlen, 100%-ban magyar tulajdonú közösségi bankjáról, akkor kattintson!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.