BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új lehetőségek a biztosítási piacon

Az öngondoskodás felértékelődésére, az állami támogatású biztosítási konstrukciókban rejlő komoly lehetőségre hívja fel az emberek figyelmét a 18 biztosítóval kapcsolatban álló GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Jankó Tamás.

– Az ma már általánosan elfogadott, hogy a hosszú évek kemény munkájával létrehozott, megvásárolt anyagi javainkat féltjük és ezért biztosítást is kötünk rájuk. Örömteli, hogy emellett egyre inkább elterjedőben van a mindezeket megtermelő, megvásárló, birtokló egyén, közösség egészsége, élete védelmének előtérbe kerülése is – vélekedik dr. Jankó Tamás, a GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója.

Az emberek figyelmét több újdonság, jelenség is az elérhető biztonság felé tereli. A folyamatosan és egyre gyakrabban változó – természeti, éghajlati viszonyok, gazdasági, jogszabályi – környezet állandó alkalmazkodást követel. Például az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt a heves zivatarok gyakorisága. A lakásbiztosítások esetében a zivatarokat kísérő villámcsapás hatásaként bekövetkező áramingadozás károsíthatja a lakásban található műszaki berendezéseket. Érdemes tehát egy új televízió vagy számítógép vásárlása esetén a lakásbiztosítást felülvizsgálni. Vállalkozások esetében sokan nem is gondolják, hogy egy vihar okozta káreseményből fakadó üzemszünet miatt jelentkező többletterhek sokszor magasabb költséggel járhatnak mint a károsodott vagyontárgyak pótlása.

A vagyontárgyaknál maradva a szakemberek ajánlása alapján mindenképpen említést érdemel a gépjárművek védelme. Amellett, hogy az elmúlt évtizedben jelentősen változott a biztosítások díja, a csökkenő újautó-eladás hatására a biztosítótársaságok több ponton is átalakították a biztosítások felépítését: köthetünk például az idősebb autókra is széles körű biztosítást, de ha csupán egy-egy fajta káresemény bekövetkeztétől félünk (lopás vagy természeti csapás), köthetünk csak arra is biztosítást.
– Az elmúlt évben kiadott új Polgári Törvénykönyv egyes rendelkezései hatására megjelenő többletkockázatok az üzleti élet szereplőit is új kihívások elé állítják.

A jogszabályváltozás érinti a vállalkozás által okozott károkra vonatkozó felelősségi szabályokat, de emellett új elemként a vállalkozás vezetői, vezető tisztségviselői, az általuk hozott döntések és azok következményei is jobban előtérbe kerültek. Ezekben az esetekben egy alacsonyan megválasztott biztosítási összeg könnyen veszélybe sodorhatja a vállalkozás működésének biztonságát. A fogyasztói tudatosság erősödésével a lakossági biztosításoknál is egyre nő a felelősségbiztosítások szerepe. Például a téli időszakban a ház előtti járda síkosságmentesítésének elmulasztása vagy a háztartásban tartott kisállat (kutya) által okozott károk komolyabb személyi sérülés esetén hatalmas összeget is jelenthetnek – ajánlja az ügyfelek figyelmébe dr. Jankó Tamás.

A vagyon-, gépjármű- és felelősségbiztosítások mellett egyre többen ismerik fel annak szükségességét, hogy különböző pénzügyi megoldásokkal gondoskodjanak munkaképességük, egészségük megőrzéséről, gyermekeik taníttatásának, életkezdésének támogatásáról, saját nyugdíjaséveikről. Az egészségügyi szolgáltatások magasabb szintjének igénybevétele – akár külföldön is –, a várólisták kikerülése egy jól megválasztott egészségbiztosítással elérhető.

A cégvezető szerint ma már újra több olyan pénzügyi konstrukció létezik, amelyhez az állam is hozzájárul. Ilyen a lakástakarék-pénztár, amelybe befizetett összeg után 30 százalék állami támogatás jár. Az így képződő megtakarítás pedig nem csak lakás vásárlására, felújítására, de hosszabb távú szerződés esetén akár a gyermek taníttatására vagy gépkocsivásárlásra is felhasználható. Ugyancsak támogatja az állam azokat, akik a nyugdíjaséveik anyagi biztonságáról akarnak gondoskodni: az éves megtakarítás 20 százaléka, akár 130 000 forint vehető igénybe adójóváírásként.

A személyes és vállalkozói kockázatok lefedése láthatóan komoly körültekintést igényel és a környezet változásához folyamatosan igazítani kell. Célszerű tehát egy olyan partnert találni, aki több szolgáltató termékeiből a szakértelmével, tapasztalataival ki tudja választani azokat a megoldásokat, amelyek az egyéni igények kielégítésére a leginkább alkalmasak. A GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft. ilyen vállalkozás. Bizonyítja az évről évre folyamatosan bővülő, ma már a 60 ezret is meghaladó partneri kör.

A GP Consulting a mintegy hat és félmilliárd forintos kezelt állományával, másfél milliárd forint árbevételével a biztosítási piac harmadik legnagyobb többes ügynök cége. Jelenleg 18 biztosító társaság termékeit, szolgáltatásait kínálja.

Szakmaiság és naprakészség

– Büszkeséggel tölt el, hogy öt évvel ezelőtti alapításunk ellenére az elmúlt két évben mindkétszer a harmadik legnagyobb cég lettünk a többes ügynöki szegmensben. Társaságunk stabilitását egyszerre mutatja a velünk kapcsolatba került több mint 60 ezer ügyfél, és az általuk ránk bízott, mintegy 6,5 milliárd forintos kezelt állomány – fogalmaz dr. Jankó Tamás.

– Cégünk sikerének titka, hogy 18 szerződött partnerünk termékeit több mint 400 szakértő tanácsadó közreműködésével közvetítjük ügyfeleink felé. Munkatársainktól a szakmai felkészültség és a tudás naprakészen tartása alapelvárás. Új szolgáltatásként általuk az állami támogatást garantáló konstrukciók, nyugdíjbiztosítások, lakástakarék termékek is eljutnak ügyfeleinkhez.

A GP Consulting alapítása óta aktív résztvevője a szektor szponzorációs tevékenységének.

– Ez országos szerepvállalást is jelent, hiszen például a szombati Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén való részvételünkkel a Bethesda gyermekkórházat támogatjuk. Ugyanakkor pécsiként nekem szívügyem a helyi civil társadalom és sportélet támogatása, ezt fémjelzi aktuálisan a pécsi Tüke-díj átadásának, illetőleg a PVSK férfi kosárcsapatának szponzorálása is – mondja dr. Jankó Tamás.

– Cégünk sikerének titka, hogy 18 szerződött partnerünk termékeit több mint 400 szakértő tanácsadó közreműködésével közvetítjük ügyfeleink felé. Munkatársainktól a szakmai felkészültség és a tudás naprakészen tartása alapelvárás. Új szolgáltatásként általuk az állami támogatást garantáló konstrukciók, nyugdíjbiztosítások, lakástakarék termékek is eljutnak ügyfeleinkhez.

A GP Consulting alapítása óta aktív résztvevője a szektor szponzorációs tevékenységének.

– Ez országos szerepvállalást is jelent, hiszen például a szombati Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén való részvételünkkel a Bethesda gyermekkórházat támogatjuk. Ugyanakkor pécsiként nekem szívügyem a helyi civil társadalom és sportélet támogatása, ezt fémjelzi aktuálisan a pécsi Tüke-díj átadásának, illetőleg a PVSK férfi kosárcsapatának szponzorálása is – mondja dr. Jankó Tamás. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.