BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

180 km/h-s szelet vészelt át a tető

Az új-zélandi cégóriás tornádókra kalibrálta a csúcstechnológiás GERARD tetőt. Ma már Várpalotáról látják el egész Európát.

Új-Zélandról az ikonikus kiwi madár, a maorik, a szigetet felfedező Thomas Cook, a világ legdélibb fővárosa, Wellington és gejzírek tarkította, lélegzetelállító természeti tájak jutnak eszünkbe.   De itt alkották meg a világ első bevonattal ellátott, préselt acél tetőfedő anyagát, a GERARD tetőt is, amely más előnyös tulajdonságai mellett a 180 km/órás sebességgel tomboló viharokat is kiállja.  Az 1957-ben megalapított AHI Roofing akkor még nem lehetett tudatában annak, hogy újdonsága világsikert fut majd be mind az 5 kontinensen, dacolva a globális éghajlatváltozás szélsőséges megnyilvánulásaival is. A válságra fittyet hányva a cég 2009-ben termelőüzemet nyitott Várpalotán, mely a teljes európai piac mellett Törökországot és a volt Szovjetunió utódállamait is ellátja, és nemsokára vadonatúj présüzemet avat idehaza.

Orkán- és földrengésbiztos, hó- és jégálló tető

Földünket, beleértve Magyarországot is soha nem látott katasztrófahelyzetek sújtják: állandósult szélviharok, árvíz, földrengés, hóviharban rekedt ezrek. A globális éghajlatváltozásra az építőiparnak is megfelelő válaszokat kell adni, hogy a házak a természet egyre szélsőségesebb romboló erejének ellenálljanak. Kardinális kérdés például, hogy a tető gyakorlatilag mozdíthatatlan legyen, vagyis minél több ponton kerüljenek az elemek rögzítésre. Ellenkező esetben a 80-100 km/h-s széllökések kimozdíthatják őket helyükről, így a tető beázhat, vagy megsérülhet. A GERARD tetőelemek speciális profilkialakításuk miatt rendkívül szorosan egymáshoz kapcsolódnak: minden egyes elem 8 ponton kerül rögzítésre. Filmek tanúskodnak arról, hogy Új-Zélandon egy 180 km/h-s sebességgel pusztító tornádó minden más tetőcserepet letépett, míg a GERARD tetők átvészelték a katasztrófát.

Maga a stílus és extravagancia

A funkción túl lényeges a design: modern, elegáns, sőt extravagáns ház stílusához is kiválóan illeszkedik ez a tető a különleges formák és választható színek sokrétűsége miatt. Ráadásul megőrzi színének szépségét is, mivel a természetes kőzúzalék az évek során szinte nem fakul ki. Az utcaképből kiemelkedő különlegessége miatt hazánkban közkedvelt az építkezők körében is. 
 
Pala- és bitumenes zsindelytetőcsere

Ez a tető a hagyományos cserepeknél hétszer könnyebb, így felújításnál általában a meglévő tetőszerkezetet nem kell megerősíteni, amely a környezetet is kíméli. Sokszor a pala, vagy a bitumenes zsindelytetők cseréjénél az egyetlen praktikus megoldást jelentik, ráadásul a legbonyolultabb tetőformák megvalósítására is alkalmasak.

A tetőfedők tudják, hogy miért választják sok esetben saját házukhoz is GERARD tetőt!
A tavaszi akcióban most az építkezők-felújítók 20%-nál is nagyobb megtakarítást érhetnek el.

www.gerard.hu

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.