BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Saját Tatát” építettek a kosarasok

Alighanem Bodnár Péter, a magyar szövetség főtitkára fogalmazott a legtalálóbban: „a kosárlabda saját Tatája” épült fel Székesfehérváron. Az új sportkomplexum egyaránt otthona lesz a város csapatainak és a magyar válogatottaknak.

Bodnár Péter leszögezte, a nemzeti együttesek nemzetközi eredményességének növelése az alapvető célja jelenleg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ), és ennek a programnak nélkülözhetetlen része egy edzőközpont. Olyan, amely minden szempontból megfelelő szállodához kapcsolódik, repülőtérhez közel van, egészségügyi központot, sportcsarnokot is felmutató városban található. Ezeknek a követelményeknek a már megnyílt hotel mellé épült székesfehérvári csarnok tökéletesen megfelel, így ez lesz a magyar kosárlabda első számú edzőközpontja. „A kosárlabda saját Tatája” - utalt a főtitkár a magyar sport híres edzőtáborára. Halm Rolland, az Alba Fehérvár szakosztály-igazgatója is kiemelte, óriási megtiszteltetés, egyben a jövőt meghatározó döntés, hogy a központ Székesfehérváron épült meg.

A Csónakázó-tó partján megvalósult csarnok – melyet a szövetség a jövő elején vesz át - természetesen lehetőséget biztosíthat a mindennapos testnevelés okán megnövekedett tornatermi, illetve a székesfehérvári kosárlabda utánpótlás-nevelés egyéb igényeinek kielégítésére. Ahogy azt Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, külön öröm, hogy Fehérvár számára kedves sportágban épült új létesítmény, az Alba (korábban Albacomp) ugyanis a hazai élvonal egyik meghatározó férficsapata, amely több bajnoki címet szerzett az utóbbi évtizedekben. Cser-Palkovics kiemelte, a város és az MKOSZ együttműködése igen-igen gyümölcsöző, elég csak az említett proficsapat otthonául szolgáló Vodafone Sportcentrum, vagy a tornatermek felújítására, illetve a Bregyó-közi streetballcentrum létrehozására gondolni.

„Köszönöm a szövetségnek, hogy mellettünk döntött. Ha az infrastruktúra adva van, akkor a szakmai munkát is könnyebb elvégezni, és ez az edzőközpont az egész magyar kosárlabdát segíti majd” – tette hozzá a polgármester. Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke elmondta, a szövetség országszerte sokat költ a sportág létesítményeire, de a fehérvári központ kiemelt jelentőségű, mert a válogatottak felkészülését is szolgálja. „A TAO-támogatásnak köszönhetjük mi is, és a többi kiemelt sportág is, hogy elindulhattunk felfelé. Hétmilliárd forintot fordíthat a szövetség a sportágra, aminek kétharmad részét az utánpótlásra adjuk. A másik egyharmadát minden évben kiemelt fejlesztésre, aminek szintén nagy szerepe van a jövő lehetőségeinek bővítésében. Nagyon sok helyen építettünk már csarnokot, fejlesztettünk infrastruktúrát. Ha a létesítmények nem megfelelő színvonalúak, akkor nem tudnak ugyanolyan magas szintre jutni a gyerekek, mint ilyen kiváló feltételek mellett. Székesfehérváron szálloda és csarnok áll majd együtt, a szövetség ide hozhatja a válogatottjait, a tehetségeit. De nemcsak az élsportot kell kiszolgálni, mert a sport talapzatának is erősnek kell lennie. A jövőben is ezt akarjuk megerősíteni tornatermekkel, programokkal.”

Az épülő csarnok adatai

- meccspálya: 28 m x 15 m

- 2 db edzőpálya: 26 m x 14 m

- 175 fős kihúzható lelátó

- 7,5 méteres belmagasság

- helyiségek: 2 bírói öltöző, 4 csapatöltöző, sportorvosi és sportdiagnosztikai helyiség, konditerem, sportszertár, elsősegély helyiség, ruhatár, mosdók

- technológia: motorosan felhúzható palánkok, motoros térelválasztó, tölgy sportparketta

- 2 db edzőpálya: 26 m x 14 m

- 175 fős kihúzható lelátó

- 7,5 méteres belmagasság

- helyiségek: 2 bírói öltöző, 4 csapatöltöző, sportorvosi és sportdiagnosztikai helyiség, konditerem, sportszertár, elsősegély helyiség, ruhatár, mosdók

- technológia: motorosan felhúzható palánkok, motoros térelválasztó, tölgy sportparketta -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.