BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több cég vállal szerepet a fogyatékos munkavállalók támogatásában

A Salva Vita Alapítvány idén az ország 6 pontján szervezi meg a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! napot. Április 27-én újabb különleges alkalom nyílik, hogy fogyatékos emberek egy napra kipróbálhassák álmaik munkáját a fogadásukra nyitott munkahelyeken.

Az ír Job Shadow Day mintájára Magyarországon a Salva Vita Alapítvány honosította meg a nagysikerű rendezvényt. Tavaly, az első hazai nyílt napon 15 munkáltató döntött úgy, hogy teljesíti egy fogyatékos jelentkező álmát, vagyis egy napra lehetőséget ad arra, hogy aktív részese legyen az adott cégnél dolgozó kollégák munkanapjának. Az első hazai nyílt napon a jelentkezők többek között egy állatkert, egy autószerelő-műhely és egy bűnügyi labor mindennapjaiba kóstolhattak bele.

A 2015-ös program eredményességét látva a szervezők bíznak benne, hogy ezúttal még több cég nyitja ki kapuit a fogyatékos emberek előtt. “A nyílt nap élmény lehet mindkét fél számára, hiszen a munkáltatók is igazi tapasztalatot szerezhetnek a közös munkáról, a fogyatékos emberek nehézségeiről,  képességeiről.” - nyilatkozta a Salva Vita Alapítvány egyik munkatársa.

Idén 5 vidéki város is csatlakozik a kezdeményezéshez: Debrecen, Miskolc, Pécs, Szekszárd és Szeged. A résztvevő vállalatok és nonprofit szervezetek nem kevesebb mint 40 ember álmát váltják majd valóra. A  budapesti jelentkezők között van, aki a kávékészítés rejtelmeit sajátítaná el, van aki egy rádióstúdióban vagy óvodában próbálná ki magát, sőt egy lelkes denevérszakértő-, és egy úszóedző-jelölt is keresi a számára megfelelő munkahelyet. Szegeden a lelkes munkavállalók például egy rendőr és egy énekes mindennapjaiba pillantanának be.  Az egyik szekszárdi jelentkező pedig a helyi NB I-es kosárlabda csapat edzésébe szeretne bekapcsolódni edzőként.

Jelentkezzen Ön is támogatóként! Járuljon hozzá az idei program sikeréhez!A  programról bővebben  az alábbi linken tájékozódhat: www.nekedmunka.hu

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.