BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két évtized alatt megsokszorozta piaci részesedését a KöBE

A két évtizede kis alapító tőkével induló, szerény eredményeket felmutató egyesületi „fuvarozós” biztosítónak a piac kezdetben nem sokat jósolt. Ám a KöBE kiállta az idő próbáját, s termékköre és szolgáltatási színvonala fejlesztése által mostanra az egyesületi biztosítási piac kétharmadát, s a KGFB-torta jelentős szeletét birtokolja.

Dr. Zámbó Ákos, a biztosító egyesület vezérigazgatójának elmondása szerint ez a jelentős fejlődés részben annak köszönhető, hogy „a magyar állampolgárok növekvő hányada igényli egy olyan hazai biztosító szolgáltatásait, amely a profitot nem kiviszi az országból, hanem azt visszaforgatja a meglévő és a potenciális ügyfelek előnyére. E tendenciából következik mind a növekvő taglétszám, az igen kedvező ügyfél-elégedettségi mutatók, vagy éppen a márka sikerét és elismerését jelző Superbrands, Business Superbrands és MagyarBrands díjak.”

Bár a KöBE továbbra is a KGFB piacon számít igazán meghatározó szereplőnek, szakértői vélemények szerint a sikereit nem kis részben a folyamatosan megjelenő innovatív termékeinek köszönheti. Az egyesület vezette be először a Kötelező és casco egy áron biztosítási csomagot, az Önrész biztosítást, a Parkolás biztosítást, valamint a Defekt, gumiabroncs és kátyúkár biztosítást.

A KöBE tervei közt szerepel a további terjeszkedés, amelynek első lépése az országos irodahálózat bővítése volt. Így 2015-ben a Lehel utca 1/a. alatt megnyitották a régóta várt, új belvárosi irodájukat, s a közeljövőben további bővítést terveznek. A biztosító egyesület stratégiai célja, hogy szolgáltatásai kibővítésével, ügyfélköre növelésével, néhány éven belül a hazai piac meghatározó szereplőjévé válhasson a KGFB mellett további üzletágakban is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.