BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A KÖBE különleges születésnapi gálája a Pesti Vigadóban

Emlékezetes élményekkel gazdagodtak néhány nappal ezelőtt az Egyesület 20. születésnapjának megünneplésére érkező vendégek.

A lenyűgöző helyszín, a fellépő művészek kiemelkedően színvonalas produkciója, a gasztronómiai különlegességek méltó kereteket nyújtottak a KÖBE jubileumi rendezvényéhez.

Az ünnepségen természetesen sok szó esett a KÖBE elismerésre méltó eredményeiről csakúgy, mint a közeljövő ambiciózus terveiről.

Üdvözlő beszéde során dr. Zámbó Ákos vezérigazgató elgondolkodtató adatokkal illusztrálta az Egyesület gyors és látványos fejlődését:

„A szinte semmiből kinövő biztosító egyesület mára évi 10 milliárdos díjbevétellel, 8 milliárdos befektetési állománnyal, 200 ezret meghaladó szerződés állománnyal, két leánycéggel és alapítvánnyal rendelkező komoly piaci szereplővé vált a magyar biztosítási piacon.”

A beszéd során érdekes volt látni azt a grafikont, amely a díjbevétel és a szerződésszám növekedését egymáshoz viszonyítva is bemutatta.


„Vitathatatlan, hogy az elmúlt 20 év egy óriási sikertörténet a KÖBE számára.” – összegezte kapcsolódó tapasztalatait dr. Zámbó Ákos vezérigazgató, majd így folytatta: „Bebizonyosodott, hogy külföldi tőke bevonása nélkül is lehet eredményesen gazdálkodni, fejlődni. Ily módon is lehet több száz embernek nyugodt megélhetést biztosító munkát nyújtani. Megerősítést nyert, hogy a magyar állampolgárok növekvő hányada igényli az olyan hazai biztosító szolgáltatásait, amely a profitot nem kiviszi az országból, hanem azt visszaforgatja a meglévő és a potenciális ügyfelek előnyére.”

No és ha már az igényeknél tartunk. „Kisgyermek korában” a KÖBE a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások értékesítése révén vált egyre erősebbé. Ez az üzletág természetesen mindig is fontos volt és fontos lesz az Egyesület életében. Mint közismert, a gépjármű biztosítási piac a 2000-es évek végétől mélyzuhanásba kezdett. A díjak a felére estek és csak az elmúlt időszakban kezdett magához térni ez az ágazat.


Figyelemre méltó eredmény, hogy a KÖBE az elmúlt időszakban mindennek ellenére növekedett és megtartotta a piaci pozícióit e szegmensben.
Sokszor és sokan mondják, hogy gyakran könnyebb elérni a sikert, mint megtartani.

A KÖBE Igazgatótanácsának elnöke e gondolatot is érintette ünnepi beszédében.  Ádám Imre több olyan tényezőt is említett, ami egyszerre garantálja a jelen és a jövő sikerét:

„Az elért eredményeink alapján a KÖBE itthon és külföldön egyaránt megbecsült tagja a biztosítási szakmának. A KÖBE szakemberei, akik több éves, évtizedes biztosítási gyakorlattal rendelkeznek, aktívan részt vesznek a hazai és nemzetközi szervezetek, szövetségek munkáiban. A Mabisz mellett a KÖBE tagja a Biztosító Egyesületek Nemzetközi Szövetségének, az AMICE-nek és a Biztosító Egyesületek Globális Szövetségének, az ICMIF-nek.

Stabil a pénzügyi helyzetünk, kiváló biztosítási szakembereink vannak, az Igazgatótanácsban és a Felügyelő Bizottságban az irányítást és a kontrollt felkészült pénzügyi, jogi és gazdasági szakértők látják el.  A világ legjobb viszontbiztosítóival állunk évek óta kapcsolatban, ami garantálja a teljes biztosítási és anyagi védelmet a tagságunknak. Az eredményeink, a jelenlegi helyzetünk és a kiforrott terveink alapján megalapozott bizakodással nézhetünk a jövőbe.”



A gazdálkodás sikerét az is nagyban elősegíti, hogy az Egyesület mára több mint 20 termékkel lefedi a teljes nem életbiztosítási piacot. Ebben nagy szerepet játszik, hogy a KÖBE vezette be először a „Kötelező és casco egy áron” biztosítási csomagot, az „Önrész biztosítás” terméket, valamint a „Defekt, gumiabroncs és kátyúkár biztosítás” konstrukciót. 2013-ban indította el „Last Minute” utasbiztosítását, 2014-ben pedig a vállalati vagyonbiztosítások piacára is belépett. Ez az állandó újítási szándék, az ügyféligények mind jobb megismerésére és az azoknak való megfelelésre irányuló szándék, a biztos financiális háttér, az erős nemzetközi háttér és a kiváló szakemberi gárda együtt garantálja, hogy a KÖBE újabb sikerek előtt áll most és a következő sok-sok évtizedben. Többek között erre is koccintottak a meghívott vendégek és az Egyesület vezetői, dolgozói az emlékezetes ünnepségen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.