BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félelemből vezetnek elavult vállalatokat a magyarok

Kutatások szerint bár a magyar vállalatok egyre nagyobb része használ valamilyen felhőszolgáltatást, ez legtöbbször még mindig egy személyes felhasználásra szánt, publikus tárhelyet jelent. Pedig az ACE Telecom szerint a cégek akár éves büdzséjük 30%-át is megtakaríthatják, ha felhő alapú szolgáltatásokra váltanak, ráadásul ma már az kockáztat, aki még mindig házon belül tárolja szervereit.

Tisztában vagyunk azzal, mekkora felelősséget jelent, ha egy ügyfelünk ránk bízza legféltettebb adatait – mondta a Világgazdaságnak Farmosi Attila, a vállalat ügyvezető igazgatója. A technológiaváltás kapcsán kitért arra is, hogy az ICT (infokommunikációs) infrastruktúra elavultsága a magyar gazdasági növekedés gátja lehet, hiszen a gyorsan változó piaci környezet rugalmas és stabil informatikai rendszert követel. Épp ezért úgy fejlesztik hálózatukat, illetve az üzleti felhasználásra szabott internetalapú szolgáltatásaikat, hogy a közeljövő kihívásaira is választ adhassanak, és ügyfeleik IT infrastruktúrája mindig naprakész legyen.

A jövőre 20 éves ACE Telecom meg tudta őrizni kisvállalati múltjából származó rugalmasságát, „emberarcú” vállalatként jól ismeri ügyfeleit. Kiemelt figyelmet fordít visszajelzéseikre, és üzletágait is azokat figyelembe véve alakítja.

Partnereikkel beszélgetve azt tapasztalták, hogy a felhőalapú szolgáltatások bevezetésekor még mindig a biztonság kérdése a legerősebb gát. 2015-ben ezeket a szempontokat figyelembe alakították át adatközponti portfóliójukat. A kapacitás kialakításakor a piacvezető szerver- (IBM, Cisco) és szoftvergyártók termékeit használták fel, amelyek hosszú évekre megoldást jelentenek a növekvő igények kiszolgálására, minőségi és mennyiségi szempontból egyaránt. Emellett különös figyelmet fordítottak a biztonság kérdésére: a 30 terabyte RAM kapacitásig bővíthető szerverteremben 0-24 órás védett áram, n+1 redundáns szünetmentes áramforrások és tartalék diesel generátor biztosítja a folyamatos energiaellátást. A fizikai biztonságról 24 órás portaszolgálat, zárt láncú kamerás megfigyelőrendszer, biztonsági ajtó, kártyás beléptető-, riasztó-, tűzérzékelő- és oltórendszer, illetve szintén n+1 redundanciában működő klímarendszer gondoskodik.

A biztonság mellett a bizalom a legfontosabb ebben a szolgáltatási szektorban, ezért az ACE Telecom nagy hangsúlyt fektet a személyes kapcsolatokra, és adatközpontjában – a leendő vagy a már meglévő – ügyfelek testközelből is megbizonyosodhatnak a rendszerek működéséről és biztonságáról egy ingyenes konzultáció során.

Míg egy induló vállalkozásnak az fontos, hogy beruházás nélkül alakíthassa ki kapacitásait, egy közép- vagy nagyvállalat esetében a biztonság és költséghatékonyság a legfontosabb szempont. Az ACE Telecom ügyfelei attól függően, hogy milyen eszközökre van szükségük, választhatnak, hogy a szerverelhelyezés (co-location), a privát felhő szolgáltatás, vagy a virtuális szerver (VPS) az ideális megoldás számukra, és ezeket különböző alkalmazásszerverekkel is kiegészíthetik.

A száz százalékban magyar tulajdonú ACE Telecom lendülete 1997 óta töretlen, a tervek szerint a vállalat egymilliárd forintos nettó árbevétellel zárja az idei évet, és sorozatban hatodik alkalommal ér el kétszámjegyű növekedést. A vállalat egy kézből biztosít internetalapú szolgáltatásokat – legyen az NET, VOIP, CLOUD vagy WIFI – a részmegoldásoktól a teljes ICT infrastruktúráig, amiket minden esetben az ügyfél szükségleteire szabva valósít meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.