BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sikeres az MVM Partner Edukációs Programja

Az MVM Partner Zrt. iskolaprogramjának pilot megjelenése 2017. nyár elején a budapesti Grassalkovich Antal Általános Iskolában elektrotechnikai kísérletek bemutatásával és pályaorientációs tanácsadással valósult meg.

Az MVM Partner Zrt. iskolaprogramjának pilot megjelenése 2017. nyár elején a budapesti Grassalkovich Antal Általános Iskolában elektrotechnikai kísérletek bemutatásával és pályaorientációs tanácsadással valósult meg. A fiatalok oktatását elkötelezetten támogató MVM Partner Zrt. az Edukációs Program keretében a pilot megjelenést követően, 2017 őszén már országszerte több helyszínre is ellátogatott. Az ismeretterjesztő program keretében a felső tagozatos általános iskolai tanulók a fizikai kísérletek mellett megismerhetik a villamosenergia-rendszert, a megújuló energiaforrásokat, pályaorientáció keretében a műszaki szakma előnyeit, sőt még az elektromobilitásról is hasznos ismereteket szerezhetnek.

„Alapvetően az MVM Partner azt a célt tűzte ki magának, hogy egy olyan edukációs programot indítson az általános iskolai felső tagozatosok számára, amelynek keretében be tudja mutatni a villamosenergia-ipar szépségeit” – mondta Pénzes László, az MVM Partner Zrt. osztályvezetője. „Most azt látjuk, hogy kevesebb a fiatal a villamosenergia-iparban, aki jelentkezne az egyetemi, felsőfokú oktatásba, illetve szakközépiskolai szinten is csökken az ezekre a szakirányokra jelentkezők száma” – tette hozzá.

Az MVM Partner Zrt. az oktatás során célként tűzte ki az átfogó szakmai ismereteken túl, az egyes területek specializált, részletes bemutatását. Az MVM Partner Zrt. hisz abban, hogy oktatási programján keresztül a pályaválasztás előtt álló generációval kialakított kapcsolat eredményeként aktív szerepet tud vállalni abban, hogy tudatos, a szakma iránt nyitott, és az MVM Partner Zrt.-vel szimpatizáló, a vállalat piaci helyzetét, jelentőségét ismerő, aktív közösséget formál.

Az MVM Partner Zrt. Edukációs Programját az általános iskola felső tagozatos tanulói számára dolgozta ki. Az órák játékos formában zajlanak, ezzel is felkeltve a diákok érdeklődését a fizika iránt, emellett különböző, aktuális energetikai témákban, szakmai ismeretterjesztés alkotja a program gerincét.

Az Edukációs Program 45 perces előadásai tantervbe illeszthetőek, amelyeken a diákok a mindennapokban is alkalmazható tudásanyag mellett, a későbbi szakmai életükben is kamatoztatható ismereteket sajátíthatnak el a fizika és az elektrotechnika területéről. Az Edukációs Programnak mindezek mellett pályaorientációs tanácsadás is a részét képezi, segítve a középiskola-választás előtt álló diákokat.

„Azt szeretnénk elérni, hogy a fiataloknál újra, mai szóval élve trendi dolog legyen az, hogy műszakilag, fizikailag milyen érdekességeket tudunk a nagyvilágból ellesni. Manapság ez nem annyira felkapott, és ezt szeretnénk valahogy visszavarázsolni az életbe, hogy ez egy megfelelően vonzó szakirány legyen újra” – mondja Pénzes László.

Az MVM Partner Zrt. osztályvezetője kiemelte: „úgy állítottuk össze a programot, hogy a tapasztalataink alapján mik azok az aktuális és egyben a jövőt meghatározó, illetve mik azok az érdekességet tartalmazó szegmensek, amik az energetika világából érkezhetnek”.

„Az iskolák folyamatosan jelentkeznek hozzánk és ez nagyon megtisztelő és örömteli érzés.”

A június 8-án induló pilot programtól kezdődően, október végéig már több, mint 350 diák, 14 osztály vett részt a különböző témájú előadásokon. A legnépszerűbb a fizikai, elektrotechnikai kísérletek és a megújuló energiák téma, továbbá a pályaválasztás előtt álló diákok pályaorientációját segítő előadás.

„Mi olyan dolgokat és eszközöket tudunk elvinni az iskolákba, amik segítségével így a felnövekvő generáció találkozhat az energetika érdekességeivel, újdonságaival. Segíteni szeretnénk az oktatást és információt átadni, valamint felhívni a figyelmet arra is, hogy mik az elektromosság veszélyei és a mindennapi életben hogyan használhatjuk fel biztonságosan a villamos energiát” – hangsúlyozta Pénzes László.

Az MVM Partner örömmel várja azon igazgatók, tanárok, iskolák jelentkezését, akik diákjaiknak szívesen biztosítanák az MVM Partner Zrt. Edukációs Programjának megtekintését. A jelentkezéshez nem kell mást tenni, mint e-mailben elküldeni részvételi szándékukat az [email protected] címre.

További információ a www.mvmpartner.hu weboldalon az Edukációs Program menüpont alatt található.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.