BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ragaszkodjon a minőséghez – burkolatragasztó a középpontban

A burkolatragasztó megválasztása kardinális kérdés, hiszen ezen áll vagy bukik a burkolat tartóssága.

Ha új otthon készül – legyen szó építkezésről vagy lakásfelújításról –, az egyik legjobb rész az, amikor végre válogatni lehet a falakra és a padlóra kerülő burkolatok között. Természetesen ilyenkor kizárólag arra fókuszálnak a tulajdonosok, hogy megtalálják a számukra legszebb járólapot, csempét vagy parkettát, és fel sem merül, hogy a burkolatragasztó megválasztása is nagy jelentőséggel bír.

Miért nem mindegy, hogy milyen burkolatragasztóval dolgozik Önnél a szakember?

Nem kérdés, hogy a megfelelő burkolatok kiválasztásánál nem csak esztétikai, hanem minőségi szempontok is szerepet játszanak. Nem is csoda, hogy így van ez, hiszen a lakástulajdonosok optimális esetben hosszú időre, és nem csupán egy-két évre választják az egyes helyiségek burkolatait.

Fotó: VG / PR

A minden elvárásnak megfelelő burkolat fellelése csak az első lépés. Ahhoz, hogy hosszú távon gyönyörködhessen burkolt padlóban a lakástulajdonos, alaposan át kell gondolni azt is, hogy milyen burkolatragasztó kerül felhasználásra.

Miért olyan rendkívül fontos ez?

  • Egyrészt, mert nem mindegy, hogy beltéren vagy kültéren burkolunk.
  • Másrészt pedig azért, mert a burkolat típusa (hidegburkolat vagy melegburkolat), valamint mérete is lényeges a ragasztó szempontjából.
  • Az is fontos tényező, hogy milyen a burkolandó felület minősége.
  • Burkolás a lakás belső tereiben

    A burkolatragasztó megválasztásánál az is szempont, hogy hová kerül az adott burkolat: falra vagy a padlóra.

    A Mapei cementkötésű, diszperziós és epoxy gyanta alapú csemperagasztókat kínál a burkolóknak, és rajtuk keresztül a lakástulajdonosoknak. A megfelelő csemperagasztó megválasztása függ a csempe méretétől és anyagától, valamint a csempézendő helyiségtől is. Kisebb méretű csempe esetén elegendő úgynevezett bázis ragasztó használata, nagyobb méretű csempe esetén azonban szükség lehet flexibilis ragasztó használatára annak érdekében, hogy biztosan a falon is maradjon a csempe.

    Fotó: VG / PR

    A padlólapok esetében gyakori, hogy elegendő a bázis ragasztó használata. Gres lapok esetében, valamint nagyméretű járólapok esetében azonban flexibilis ragasztó használata szükséges. Akkor is alakváltozásra képes ragasztót tanácsos használni, ha az adott helyiség nagy igénybevételnek van kitéve – lakóház esetében ez annyit jelent, hogy az adott helyiség forgalmas, tehát sokat tartózkodnak benne, jönnek-mennek a felületén.

    Burkolás kültéren

    Kültéren elengedhetetlen az alakváltozásra képes ragasztó használata, melynek alakíthatósága és tapadóképessége annál jobb, minél magasabb a hozzáadott műgyanták mennyisége. A ragasztó alakíthatóságának mértékéről a csomagoláson feltüntetett S1, illetve S2 jelölés ad információt.

    Melyik a megfelelő burkolatragasztó parkettázás esetén?

    A Mapei laminált padló, parafa, parketta vagy bambuszpadló esetén is megfelelő alternatívát kínál parkettaragasztóinak köszönhetően.

    Fotó: VG / PR

    A parkettázás esetén használható ragasztók nagy része padlófűtés mellett is használható.

    Jól látható, hogy az Önnek tetsző burkolat kiválasztása valóban csupán az első lépés ahhoz, hogy a lakásában helyet kapva valóban sokáig gyönyörködhessen bennük.

    Ha tudni szeretné, hogy otthon helyiségeinek felújításához pontosan milyen termékre, ragasztóra van szüksége, és milyen mennyiségben, akkor látogassa meg ajánlatadó honlapunkat!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.