BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alulteljesített a BUX, erősödött a forint

Csaknem 11,7 milliárd forintos volt a forgalom.

Csaknem 11,7 milliárd forintos forgalomban, 0,13 százalékos emelkedéssel, 52 930 ponton zárt szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. 

Ezzel jelentősen alulteljesítette a nagyobb európai és ázsiai börzéket, és lapzártánkkor az amerikai indexek is mind jobban álltak. 

Itthon a vezető részvények vegyesen teljesítettek. 

Az OTP és a Magyar Telekom erősödött, míg a Richter és Mol a papírjai veszítettek értékükből az előző napi záráshoz képest. Az OTP-részvények ára 1,39 százalékkal 18 280 forintra nőtt, forgalmuk 8,4 milliárd forintot tett ki. A Richter-papírok árfolyama 2,11 százalékkal 8 110 forintra esett, a részvények forgalma 2,1 milliárd forint volt. A Mol 0,3 százalékkal 2 702 forintra gyengült, 832 millió forintos forgalomban. 

A Magyar Telekom papírjainak értéke 1,66 százalékkal 429 forintra nőtt, forgalma 152 millió forint volt. A nap nyertese a EHEP Nyrt., amelynek árfolyama a nap folyamán 4,17 százalékkal került feljebb. A cég papírjai 740 ezer forint értékben cseréltek gazdát. A lengyel jegybankelnök sajtótájékoztatója után a złoty árfolyama a tegnapi kamatdöntés után tovább erősödött, nyolchavi csúcsot ütve az euróval szemben, magával húzva a forint árfolyamát is. Így tőzsdezáráskor 352,9 forintot, a nyitó szintnél 50 fillérrel kevesebbet kellett fizetni egy euróért. Bejelentést tett szerdán a 4iG Nyrt. a Space-Communications Ltd. részvényei 51 százalékának megszerzésére irányuló szerződés módosításának aláírásáról. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.