BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A világon 1800 milliárd csésze teát ittak 2018-ban

Rengeteg kávét, teát iszunk világszerte, de a palackozott víz fogyasztása már a környezetünket veszélyezteti.

Az Euromonitor International a forró italokról és az üdítőitalokról készített felmérése szerint

2018-ban a világon körülbelül 1800 milliárd csésze teát fogyasztottak. Csak Törökországban körülbelül 1800 csésze tea fogyott el fejenként. Tavaly világszerte 1200 milliárd pohár kávét ittak.

A Közel-Keleten és Afrikában, illetve Latin-Amerikában az elmúlt öt évben 10,4 százalékos, továbbá 10,2 százalékos összetett éves növekedés volt a kávé kiskereskedelmi értékesítésben.

Fotó: Pixabay

A palackozott víz világszerte vezette az üdítőitalok eladási listáját: 2017-ről 2018-ra 7 százalékkal nőtt, így tavaly elérte 224 milliárd dolláros bevételt. A palackozott víz fogyasztása járul hozzá a legtöbb műanyag hulladék kitermeléséhez.

Az elmúlt évben és 2019-ben a különböző cukor- és szódaadók érzékelhető hatást gyakorolnak majd a fogyasztásra: a karbonátok világszerte 1,2 százalékos növekedést fognak elérni az összértékesítésben, de a teljes volumenfogyasztás továbbra is stagnál, a következő évben 1 százalékos növekedés várható – olvasható az Euromonitor International közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.