BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapest-törvény: politikai realitások a fókuszban

Nyár végére készül el a Budapest-törvény koncepciója, amely alternatívákat nyújt a kifejezetten fővárosi jelentőségű problémák kezelésére - írja a Népszava, melyet a Híradó idéz.

 A fővárosban tapasztalható, illetve Budapest és az agglomeráció kapcsolatában létező problémákra megoldást nyújtó törvénymódosítások, valamint új jogszabályi rendelkezések közül csak azok tudnak megvalósulni, melyek elfogadásának politikai realitása van. Ezzel kénytelen szembenézni a Budapest-törvény koncepcióját előkészítő szakértői csoport - olvasható a napilapban.

Steiner Pál, a fővárosi közgyűlés szocialista frakcióját is vezető országgyűlési képviselő azt nyilatkozta, hogy a tervekből csak annyit lehet megvalósítani, amennyit a politikai mozgástér és helyzet enged. Így le kell mondani például a közigazgatási struktúrát átszervező javaslatról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.