BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kóka: hétfőn kiderül, hogy a Gyurcsány-kabinet akar-e kormányozni

Csak akkor lehet komolyan venni a kormány gazdasági programját, ha abban a következő három évre legalább ezermilliárd forintos adó- és ugyanekkora mértékű állami kiadáscsökkentés szerepel - mondta Kóka János.

Az SZDSZ frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök várhatóan augusztus 25-én, hétfőn hozza nyilvánosságra terveit. Kóka János szerint most ki fog derülni, hogy a kormány versenyben akar-e maradni, kormányozni akar, "vagy már feladta" és a miniszterelnök csak a túlélésre játszik. Kóka szerint legfőbb ideje annak, hogy végre a kormány is belássa, hogy Magyarországon fordulatra van szükség.

A liberális elvárásokkal kapcsolatban a frakcióvezető kifejtette: ha Gyurcsány Ferenc beszédében nem szerepel jelentős adó- és kiadáscsökkentés, "akkor tudni fogjuk, hogy minden maradt a régiben. Akkor a beszéd lehet ügyes, de nem lehet komoly és hiteles". A politikus emlékeztetett arra, hogy Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke, már hónapokkal ezelőtt, június 24-iki találkozójukon is cselekvési tervet kért a miniszterelnöktől. Remélem, most végre megismerhetjük e terv részleteit is - fűzte hozzá.

Kóka János hangsúlyozta, hogy egy komolyan vehető programnak legalább ezermilliárd forintos adócsökkentést és jelentős állami kiadáscsökkentést kell tartalmaznia. Maradjon több pénz a polgárok és a vállalkozások zsebében, ugyanakkor kerüljön kevesebb az államhoz - foglalta össze elképzelésük lényegét Kóka János.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.