BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: írként adóznánk, dánként vennénk fel a fizetést

Adócsökkentésre szükség van, sőt a lehető legnagyobb mértékűre, de mindig vizsgálni kell, hogy ennek mi a szociális ára – jelentette ki Gyurcsány Ferenc az MSZP évadnyitó munkaértekezletén szombaton Budapesten. A kormányfő egyúttal azt ajánlotta az országnak, hogy stabilabb, erősebb, új alapon egyezzenek meg a nyugodt gyarapodás programjáról.

A miniszterelnök-pártelnök hangsúlyozta: úgy kell megállapodni az adócsökkentésről – mert meg kell állapodni –, hogy eközben megőrzik a szociális biztonságot. Úgy látja: a választók sokasága a magyar öszvér illúziójában él. Egyszerre szeretne kevés adót fizetni, mint az írek, és sok fizetést kapni, mint a dánok. Felhívta a figyelmet arra, hogy míg a lónak és a szamárnak van közös utóda, ezt a két modellt nem lehet kombinálni, annak tévút, csalódás a vége.

Gyurcsány szerint a kormány nyugatos, polgári Magyarországot szeretne. A magyar baloldal véghezvitte a rendszerváltás óta eltelt időszak legnehezebb politikáját, egyszerre teremtett egyensúlyt, csökkentette a szociális szakadékot és javított az üzleti környezeten. Olyan dolgot vittek véghez, amelynek az értékéről Magyarország talán még nem is tud. A helyzetet ahhoz hasonlította, amikor a futó a célba ér, de még csak a fáradtságot érzi, az öröm csak később jön.

A Fidesz szóvivője szerint tovább folytatódik Gyurcsány Ferenc politikai agóniája, aminek a magyar emberek fizetik meg az árát. Szijjártó Péter a kormányfő szavaira közleményben reagált az MTI-nek. Mint írta: Gyurcsány Ferenc továbbra is egy olyan, közpénzből megjelentetett irománnyal kampányol, amiről a gazdasági szakértők, a külföldi elemzők és a volt koalíciós partner is egyöntetűen állítják: alkalmatlan Magyarország súlyos válságának kezelésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.