BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összjáték az MDF és Gyurcsány között? Mindenestre jót tett a feloszlatásos szavazás

Gyurcsány Ferenc posztja kormányfőként és pártelnökként is biztos; legalábbis az év végéig - véli az InfoRádió által megkérdezett szociológus. Wéber András hozzátette: a miniszterelnök nyert azzal, hogy a képviselők nem szavazták meg a parlament feloszlatását.

A miniszterelnök nyert azzal a szavazással, amit a Magyar Demokrata Fórum kezdeményezett, emiatt sokan - például a szabad demokrata frakcióvezető, Kóka János is - utaltak arra: valamifajta összjáték lehet a párt és az MSZP, illetve Gyurcsány Ferenc között - mondta Wéber Attila szociológus az InfoRádió Aréna című műsorában. Ez persze nem bizonyítható, de kétségtelen, hogy a kormányfő az elmúlt egy hétben teljesen más pozícióba manőverezte magát, mint korábban.

A szociológus szerint az elmúlt héten részben ismét tisztázódott, hogy az őszi ülésszak ideje alatt, vagy az év végéig a miniszterelnök és a szocialista pártelnök személye valószínűleg nem fog változni, mivel az MSZP-n belül - ha némileg antidemokratikus eszközökkel is -, de sikerült Gyurcsány Ferenc helyzetét stabilizálni.

A szakértő hozzátette, Gyurcsány Ferenc pozíciójának stabilizálásához hozzájárult az is, hogy az SZDSZ-en belül látványos elmozdulás történt az elmúlt egy hétben: Kóka János és Fodor Gábor együtt nyilatkozott, és a pártelnök megerősítette, hogy a frakcióvezető helyzete biztos.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.