BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kötelező maszkviselést rendeltek el a szabolcsi kórházcsoport tagkórházaiban

A fertőző megbetegedések számának emelkedése miatt péntektől kötelező a maszkviselés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház tagkórházainak fokozott kockázatú, járó- és fekvőbeteg-ellátást végző osztályain és részlegein − közölte a kórházcsoport az MTI-vel.

Közleményük szerint a korlátozás az összes tagkórházra kiterjed, vagyis a nyíregyházi tagkórház két telephelyére, a nagykállói, a mátészalkai, a fehérgyarmati és a vásárosnaményi gyógyintézményekre, illetve a nyírbátori szakrendelőre is érvényes. 

Nemcsak a személyzetnek, a látogatóknak is maszkot kell viselniük / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A látogatóknak kötelező viselniük a maszkot az infektológiai, az onkológiai, a hematológiai, a belgyógyászati, a pulmonológiai osztályokon, a gyermekosztályon és az újszülöttrészlegeken, az intenzív és a krónikus osztályokon, a fül-orr-gégészeten, valamint a sürgősségi betegellátó centrumban. Az intézmény ezek mellett valamennyi gyógyító osztályon és részlegen javasolja a maszkviselést a beteg, az orvos és a hozzátartozó találkozásánál – írták a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.