BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi összeomlás előtt a baloldal?

Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke szerint a pénzügyi válság hamarosan szociális válságba torkollhat Magyarországon.

A kormány és a miniszterelnök ugyan levegőhöz jutott azzal, hogy elfogadták a költségvetést, ennek a megkönnyebbülésnek azonban szép lassan, a hónap végére vége - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Századvég Alapítvány elnöke, aki szerint Gyurcsány Ferenc valószínűleg "magára húzza" a válságot úgy, hogy az élre áll és menedzselni fogja azt. Akár még az idei Európai Parlamenti választást is hajlandó lenne beáldozni annak érdekében, hogy viszonylag jó eredményt érjen el a 2010-es választáson - tette hozzá.

Stumpf István úgy véli: nem kizárt, hogy a kisebbségi kormány el tud evickélni a 2010-es parlamenti választásokig, de egyre több jel utal arra, hogy olyan mértékű lesz a válság, hogy az a baloldal történelmi összeomlását fogja előidézni. A történelem szemétdombjára kerülhet a baloldal - fogalmazott a politológus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.