BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerika "tágra nyitott szemmel figyeli Iránt"

Hillary Clinton az Egyesült Arab Emírségekbeli kollégájával tárgyalt az Egyesült Államok és Irán sorsáról. A külügyminiszter úgy nyilatkozott: nem tartja valószínűnek, hogy Irán pozitívan reagál az amerikai nyitásra.

Az amerikai külügyminiszter Sharm el-Shekh-ben találkozott Abdullah bin Zayed al-Nahayannal. Az Egyesült Arab Emirátusok külügyminiszterével beszélve Clinton kifejtette: kétli, hogy Irán reagál majd az amerikai lépésekre – tudósít az AFP.

"Azt mondta, tágra nyitott szemmel figyeli Iránt, de nincsenek illúziói" – tolmácsolta az amerikai külügyminiszter szavait egy illetékes a találkozót követően. Barack Obama pénteken úgy nyilatkozott: "rendezett és tartós" kapcsolat kiépítésére törekszik a Közel-Kelet és az Egyesült Államok között. Az amerikai politika nyitását jelzi, hogy januárban az elnök úgy fogalmazott: ha az olyan országok, mint Irán, nem várnak ökölbe szorított kézzel, kinyújtott kezet találnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.