BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét lefelé mozdult az MSZP! - Elementáris ellenszenv

Ismét lefelé mozdult az MSZP, s ebben a kormányzati ciklusban most van a legkevesebb támogatója - derül ki a Szonda Ipsos legfrissebb felméréséből.

A Fidesz megismétli a tavalyi népszavazáskor elért csúcseredményét - a 38 százalék több mint hárommillió szimpatizánst takar.

A két párt közötti nagy különbség azt eredményezi, hogy a Fidesz sokkal szélesebben és mélyebben beágyazódott a magyar társadalomba, mint az MSZP. Néhol, mint a falvakban, a fizikai munkások vagy az 50 év alattiak körében hat-hétszeres többlete van az ellenzéki pártnak. Máshol, mint a diplomások, nyugdíjasok és a fővárosiak között, másfélszer-kétszer annyi a fideszes, mint az MSZP-s - idézi a Népszabadság a felmérést.

A kormánypárt táborának megfogyatkozása nyomán a megmaradt kilencszázezres "szavazói mag" sok tekintetben egységet mutat, összetartanak. Egyértelműen kiállnak a mostani kabinet mögött, drukkolnak, hogy kitartson 2010-ig a mandátuma, s egyáltalán nincsenek hívei az előre hozott választásnak.

A kitartó szocialisták elementáris ellenszenvvel viseltetnek a Fidesszel és annak vezetőjével szemben. Az MSZP megmaradt hívei a választási részvétel szempontjából is a korábbinál homogénebb csoport, 72 százalékuk menne el voksolni egy mostani parlamenti választásra.

A kis pártok közül a Jobbiknak van a legnagyobb esélye a bejutásra

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.