BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Predator támadások miatt szorongatták Clintont

Hillary Clintonnak a pakisztániak haragjával kellett szembesülni az országban tett látogatása során. A televíziós műsorok közönsége keményen kritizálta a külügyminiszter az ország ellen irányuló rendszeres robotrepülőgépes támadások miatt.

Hillary Clinton három napos látogatást tett Pakisztánban, ahol számos műsorban adott interjút. A meghívott vendégek felháborodottan kérdezték a külügyminisztertől, terrorizmusnak számít-e, hogy a Predator robotrepülők rendszeresen célzott támadásokat hajtanak végre az ország ellen. A közönség egyik tagja ítélet nélküli kivégzésnek nevezte az akciókat, míg egy Dél-vazirisztáni nő úgy nyilatkozott: az egész világ terroristának tartja őket - tudósít az AP.

A külügyminiszter semmilyen kommentárt nem fűzött a Predator támadásokkal kapcsolatos felvetésekhez, mondván: szigorúan bizalmas CIA projektről van szó, amelyről nem beszélhet. Clinton hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok partnernek szeretné tekinteni Pakisztánt, de hozzátette: az országnak tennie kell a demokratizálódásért.

"Nem tudok senkit, aki biztos lenne ebben, de szeretnénk véget vetni az al-Kaida tevékenységének és a legjobb tudomásunk szerint Pakisztánban tartózkodnak" – mondta Clinton, aki újságírói kérdésre kiemelte: nem hiszi, hogy az ország rejtegetné a terroristákat, mindössze nem ismerték fel a helyzet veszélyességét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.