BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: spekuláció áldozata lett a Malév

„Előbb választást akarok nyerni” – válaszolta Orbán Viktor lapunknak arra a kérdésére, hogy ha hatalomra jut, tervez-e alkotmánymódosítást.

A Fidesz elnökét a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) ünnepi rendezvényén mondott beszéde után tudta néhány percre feltartóztatni a sajtó, így a kampányban először lehetett kérdezni tőle.

 „Demokratikus párt vagyunk, így a választás előtt nem kötöttünk semmilyen háttérpaktumot a Nemzetközi Valutaalappal” – szögezte le Orbán Viktor.

A Jobbikkal összefüggésben azt mondta: ha a Fideszen múlik, akkor Magyarország nem lesz szélsőséges ország. „A rossz kormányzás miatt nincs rend az országban, az emberek bizonytalanok, és ha bizonytalanok, veszélyben érzik a mindennapi megélhetésüket, és a radikalizmus felé fordulnak” – fejtette ki.

A budapesti vállalkozók előtt tartott előadásában főleg arról beszélt, hogy ma nemcsak a gazdasági spekulációtól szenved az ország, hanem a politikaitól is, amelynek legkirívóbb példája a főváros. „A vállalkozókat nem elküldeni kell, hanem haza kell hívni” – fogalmazott a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor a Malév állami visszavásárlását is a kivizsgálandó spekulációk közé sorolta, ugyanis szerinte elfogadhatatlan, hogy három éve igen olcsón, 200 millió forintért adták el a légitársaságot az orosz légiipari vállalkozó, Borisz Abramovics érdekeltségébe tartó AirBridge Zrt.-nek. Most pedig 25 milliárd forintos tőkeemeléssel szerzett az állam 95 százalékos tulajdonrészt. „Erős Magyarországon erős Budapestre van szükség, amely Varsó ás Prága mellett a közép-európai gazdasági térség harmadik pillére lehet” – hangsúlyozta Orbán Viktor.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.