BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miről lehet felismerni egy kábítószerfutárt?

Kábítószerfutárt szúrtak ki a pénzügyőrök a Ferihegyi Repülőtéren. A Madridból érkező, s a zöldfolyosón távozni készülő nigériai férfi különös testi jelekkel hívta fel magára a figyelmet – mondta Sipos Jenő, a vámhatóság szóvivője.

Ezek a jelek – puffadt has, vörös és vizes szem, ellentmondásos viselkedés, hirtelen hangulat- és viselkedésváltozások, valamint a pénzügyőrök kérdéseire adott ellentmondásos válaszok – indokolták a tételes vizsgálat elvégzését.

A vámosok a tételes vámvizsgálatot követően feltételezték, hogy egy újabb kábítószernyelővel van dolguk, és a férfi testében, testüregében kábítószert vagy kábítószernek minősülő anyagot kíván az országba behozni, ezért orvosi vizsgálat elvégzése céljából kórházba szállították. A CT-vizsgálat igazolta a vámosok feltételezését, ugyanis az utas szervezetében (béltraktusban) idegen test jelenlétét mutatta.

A nigériai férfi testéből 5 darab kapszulában 178 gramm kábítószergyanús anyag került elő, amelyről a későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy heroint és kokaint tartalmaz. A kábítószernyelést illetően viszont a vámosok is meglepődtek, ugyanis a férfi elmondása szerint a kábítószert tartalmazó kapszulák nem a szokásos nyelési módszerrel, a nyelőcsövön keresztül jutottak a beleibe…
 
A férfi ellen a vám- és pénzügyőrség visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. Az őrizetbe vételt követően a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.