BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós: 400 milliárd forintra rúghat a BKV külső-belső adósságállománya

Könnyelműség lenne konkrét forintokat emlegetni Budapest pénzügyi helyzete kapcsán - derül ki Tarlós István Duna Televíziónak adott hétfő reggeli nyilatkozatából. A Fidesz főpolgármester-jelöltje az általa "beígért" gazdasági-pénzügyi leltárra támaszkodna, ha ő lesz Budapest következő első embere az októberi választásokat követően.

"Nem véletlenül mondtam, hogy készül majd egy leltár, addig felesleges vagdalkozni" - így reagált a Duna Televízió Hattól nyolcig műsorának nyilatkozó Tarlós István a főváros pénzügyi helyzetéről napvilágot látott ellentmondó nyilatkozatokra.

A várospolitikus szerint a leltár megmutatja majd, mennyi pénz hiányzik a négyes metró befejezéséhez, mekkora Budapest eladósodottsága. Mint mondta, utóbbi vonatkozásban "a jelek nem jók", hiszen csak a BKV külső-belső adósságállománya együttesen megközelítheti a négyszázmilliárd forintot.

Tarlós István azt is elárulta, hogy sokkal komplexebben értelmezik majd a BKV talpra állítását és általában a közösségi közlekedés helyzetének megváltoztatását. Hozzátette: a többlet támogatáshoz azonban arra van szükség, hogy a pontos helyzetfelmérés után egy pontos stratégia alapján eldöntsék, mi legyen egyáltalán a BKV-val. 

Ami a hajléktalanokat illeti, róluk Tarlós István azt mondta: gondoskodni kell a biztonságukról, közmunkákat kell számukra szervezni. Akik pedig még ilyen körülmények mellett sem hajlandók sem dolgozni, sem pedig a gondoskodást igénybe venni, azokkal szemben hatóságilag fel kell lépni, mert a város bizonyos pontjai lassan funkcionálisan használhatatlanná válnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.