BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drágábbak lesznek a brazil vb jegyei

Augusztus 20-ától lehet megvásárolni a FIFA internetes oldalán a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság meccseire a belépőket. Itthon a prémium jegycsomagokat már megvehetőek a kizárólagos értékesítőtől. Olcsóbb jegyeket a másodlagos terjesztőktől lehet majd kapni

„Magyarországon már értékesítettek néhány prémium kategóriás jegyet a jövő évi labdarúgó-világbajnokságra" – nyilatkozta lapunknak az OTP Travel ügyvezető igazgatója. Molnár Judit elmondta, hogy már lehet kapni az úgynevezett hospitality csomagokat, amelyek kizárólagos magyarországi értékesítés jogát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) tenderén az OTP Travel nyerte el. Egyébként a FIFA honlapján augusztus 20-tól kezdi el értékesíteni az első belépőket a brazíliai vb-re az egyéni vásárlóknak.

Az OTP Travel a hospitality csomagokban a legjobb helyre szóló, legmagasabb színvonalú jegyeket értékesíti. Hatcsillagos színvonalúnak számít a Match Private Suite és a Bossa Nova Studio, ötcsillagosnak a Match Business Suite, négycsillagosnak a Match Pavilion, s háromcsillagosnak pedig a Match Premier kategória. A legalacsonyabb kategóriában is külön fogadórész van a vendégeknek, több nyelven beszélő hostess-asszisztenciával. Michelin csillagos szakácsok által készített ételeket és italokat fogyaszthatnak és ajándékokat is kapnak zárt körben.

A különböző kategóriákon belül is többfajta jegycsomagból lehet választani, van aki például egy csapatot akar végig kísérni, ami a döntőig elvileg hét mérkőzést jelent. Ha kedvenc válogatottja kiesik, akkor az ellene győztes csapat mérkőzéseit nézheti meg a továbbiakban. Lehet csomagot kapni a két elődöntőre és a döntőre, illetve egy elődöntőre és a döntőre is. Lehet olyan pakkot is választani, amely a vb egyes helyszíneire szól. Így 4-5-6 mérkőzést lehet megtekinteni a 12 helyszín valamelyikén, például Sao Paulóban, vagy Rio de Janeiróban.

A legolcsóbb belépők a hospitality jegyeken belül mintegy 700 dollárba, a drágább csomagok 15-20 ezer dollárba is kerülhetnek. Molnár Judit lapunknak elmondta, hogy Magyarországon néhány száz minőségi jegy értékesítésére számít. A FIFA honlapján a legdrágább csomag ára 1,4-2,3 millió dollár, amivel 19 mérkőzést lehet megnézni elit körülmények között és a mérkőzések között szerepel a döntő is.

Az OTP Travel ügyvezető igazgatója szerint ugyan még közel 10 hónap van a labdarúgó-vb-ig, de érdemes minél korábban megvenni a belépőket, mert a jegyüzérek most is valószínűleg fel fogják vásárolni a belépőket és fel fogják verni az árakat.

A prémium jegyek mellett olcsóbb jegyeket is lehet majd vásárolni magyar utazási irodáktól. A Pegazus Sport Tours ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy szponzoroktól fognak megvásárolni reprezentációs jegyeket, illetve az olyan szövetségektől, akik a FIFÁ-tól kapnak belépőket, de nem fogják mindet felhasználni. Kamuti Balázs szerint ez a brazíliai világbajnokság drágább lesz, mint négy évvel ezelőtti dél-afrikai, mintegy 50 százalékkal. Nemcsak az utazás, hanem a helyi árak miatt is. A várakozások szerint a brazil és a mexikói válogatott (pedig még nem is kvalifikálták magukat a tornára) meccseire lesz a legnehezebb jegyet kapni. de igen drágák lesznek a jegyek az elődöntőkre és a döntőre is. A brazilok és a mexikóiak által nem érdekelt csoportmérkőzésekre akár több százas tételben is lehetséges lesz belépőket szerezni.

A Pegazus 2010-ben mintegy 350-400 utast vitt Dél-Afrikába a vb-re, főként a csoportmérkőzésekre. A negyeddöntőkre, elődöntőkre, illetve a döntőre céges partnerek zárt csoportjait utaztatták ki. Az árak akkor repülőjeggyel, szállással együtt 650-700 ezer forintról indultak, az elődöntős, döntős csomagok a különböző szolgáltatásoktól függően 1,5-2 millió forintba kerültek. Brazíliában jövőre a legolcsóbb csoportmeccsre a kiutazás, a szállás, és az 1-2 mérkőzésre szóló jegy legjobb esetben is mintegy 900 ezer forinttól lesznek majd kaphatóak – mondta Kamuti.

Ahogy már említettük, a FIFA internetes oldalán a 2014-es vb-re augusztus 20-ától kezdi el értékesíteni a jegyeket az egyéni vásárlóknak. Az első szakaszban október 10-éig lehet belépőket vásárolni. Ebben az időszakban csak sorsolás útján lehet belépőkhöz jutni. A jegyek fennmaradó részét novemberben – azt követően, hogy eldől, melyik 32 csapat vesz részt a tornán – kezdik értékesíteni. A június 12. és július 13. között sorra kerülő vb-re összesen 3,7 millió belépőt adnak ki. Mintegy 71425 jegy jut a médiának, s 41900 jegy VIP célokra. A vb csoportbeosztását december 6-án Salvador de Bahiában készítik el.

A külföldi érdeklődők legolcsóbban 90 dollárért (nagyjából 20 ezer forintért) válthatnak jegyet a csoportmérkőzésekre. Így a legolcsóbb jegyek ára 10 dollárral emelkedett a 2010-es dél-afrikai vb-hez képest. A megnyitó meccsre a legolcsóbb jegy 220 dollár lesz. A döntőre 990 dollárért lehet majd bejutni.

Télen rendeznék Katarban a vb-t?

„el kellene venni Katartól a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát" – hangoztatta nemrég Theo Zwanziger. A FIFA végrehajtó bizottságának német tagja arra reagált, mely szerint a tornát a téli időszakra tennék át. Joseph Blatter, a FIFA elnöke ugyanis kijelentette hogy a plusz 50 fokos melegben nem lehet mérkőzéseket rendezni, de a rendezés megítélésénél, ahol a kurrupció vádja is felmerült, még nem voltak ilyen aggályai. A Kicker információi szerint a torna novemberben kezdődne, a 2022-es vb döntőjét pedig december 18-ára tennék. Zwanziger szerint az időpont-módosítás hátrányosan érintené a német Bundesligát, mivel erősen befolyásolná a feljutással és a kieséssel kapcsolatos kérdéseket. „Veszélyeztetné a játékunk piramisként felépülő struktúráját, egyúttal a német futball egységét” – hangoztatta. A FIFA végrehajtó bizottságának tagja azt is felvetette, hogy mi lenne azokkal akik kivetítő előtt szeretnék nézni a vb meccseit a téli hidegben.




A FIFA még korábban ötvenezer ingyenjegyet ajánlott fel a vb mérkőzéseire a szociálisan rászorulóknak és indiánoknak. A mozgássérülteknek a jegyek egy százalékát ajánlották fel. A Sao Pauló-i stadion 2200 építőmunkása például fejenként két ingyenjegyet kap a vb-re. A 2010-es dél-afrikai vb-n is tett hasonló gesztust az építőmunkásoknak. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.