BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vádemelés: háromszázezerért adták a nyelvvizsgát az egyetemen

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vádat emelt a Budapesti Corvinus Egyetem nyelvvizsgabotrány-ügyében bűnszervezetben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt 18 terhelttel szemben a Fővárosi Törvényszéken.
 
A vádirat szerint az egyetem Élelmiszertudományi Karának nyelvi központjában négy nyelvvizsgáztató tanár, egy közreműködő segítségével, vizsgázónként 300 ezer forintért közreműködött abban, hogy az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központ szervezésében folytatott, államilag elismert nyelvvizsgabizonyítványt adó nyelvvizsgához olyanok is hozzájussanak, akik a nyelvvizsga követelményeinek nem feleltek meg.
 
A törvény szerinti büntetési tétel egy évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet - derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.