BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szlovák hústermelőket csapott be egy magyar vállalkozás

Több tízmillió forinttal károsított meg szlovák termelőket egy esztergomi cég, amely az általa megrendelt és Magyarországon eladott tőkehús ellenértékét nem fizette ki a külföldi szállítóknak - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sajtószolgálat tájékoztatása szerint az üzletszerűen elkövetett csalással egy monorierdői és két piliscsévi férfit gyanúsítanak. A monorierdői E. Norbert az ellene folyó büntetőeljárásban szabadlábon védekezhet, C. Józsefet és K. Zoltánt az Esztergomi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsítottak a szlovák cégek bizalmának elnyerésére egy ideig fizettek az áruért, de idővel az utalások elmaradtak. A külföldi partnerek abban a reményben, hogy a megrendelő később teljesíteni fog, leszállították a kért húst, végül 32 millió forintos kárt szenvedtek - ismertette az ügy részleteit Lutringné Szabadi Bernadett, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója a Zsaru magazin szerdai számában.

A vállalkozást E. Norbert nevére alapította a másik két gyanúsított, és heti ötvenezer forint fizetést ígértek neki a közreműködésért. Időközönként elkísérték a bankba, és felvetették vele az eladott húsért kapott pénzt. A férfi csak később jött rá, hogy strómanként alkalmazták. Az eljárás indulásakor őt és családját is megfenyegették, ha a gyanúsítottakra terhelő vallomást tesz.

A rendőrök C. József házában egy illegálisan kialakított földgáz-cseppfolyósító berendezést találtak, működéséhez a gázt és az áramot is lopták. A cseppfolyósított üzemanyaggal gázüzemre átalakított autókat tankoltak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.