BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ahmednek hívták a rendőrt, akit fejbelőttek Párizsban a terroristák

Ahmednek hívták a rendőrt, akinek a meggyilkolásáról készült felvétel bejárta az internetet - írta a Le Figaro. A 42 éves rendőr Párizs XI. kerületének kapitányságán dolgozott, onnan vonultak ki társaival a Charlie Hebdo szerkesztőségéhez, amikor a feltételezhetően iszlamista terroristák lövöldözni kezdtek az újság dolgozóira. A másik rendőr áldozat 49 éves, ő személyes védelmi feladatokat látott el - utolsó munkájaként a lap egyik karikaturistáját védte, miután halálos fenyegetéseket kapott.

A Charlie Hebdo dolgozói közül tízet öltek meg a terroristák. Az elkövetőket jelenleg is keresik a rendőrök.

A szatirikus lap az Iszlám Állam vezetőiről közölt legutóbbi számában karikatúrákat. Egy korábbi számukban arról rajzoltak, ahogy az újra életre kelt Mohamed prófétát lefejezik az őt hitetlennek kikiáltó terroristák. A mostani támadásról nyilvánosságra került felvételeken hallatszik, ahogy a támadók azt mondják: megbosszulták a prófétát. A francia muszlim közösségek vezetői határozottan elítélték a támadást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.