BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy terrorellenes akció volt Belgiumban és Berlinben is

A párizsi támadásokhoz hasonló terrorakciót terveztek Brüsszelben - írta a belga Le Soir. A lap információját a rendőrség nem erősítette meg, az azonban biztos, hogy tegnap este nagyobb terrorelhárító akciót tartottak az ország több városában. Verviers-ben áldozatok is vannakm két feltételezett terroristát ölhettek meg.

A külföldi hírszerzési felügyeletre vonatkozó törvénynek (FISA) köszönhető, hogy sikerült megakadályozni az amerikai kongresszus ellen tervezett terrortámadást - jelentette ki John Boehner, az amerikai képviselőház elnöke.

Az FBI még szerdán közölte, hogy letartóztatta a Raheel Mahrus Ubaydah álnevet is használó Christopher Lee Cornellt, aki arra készült, hogy csőbombákat robbantson a kongresszus épületében, és azt követően halomra lője az onnan menekülő embereket. Cornellre az FBI egyik informátora hívta fel a figyelmet, miután 2014 őszén a Twitteren kommunikálni kezdett a terrortámadásra készülő ohiói fiatalemberrel.

Boehner anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna, kijelentette, hogy a FISA és az amerikai hatóságoknak a közvetlen fenyegetést jelentő személyekre való adatgyűjtési képessége nélkül a gyilkos tervre nem derült volna fény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.