BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Súlyosan megsérült az Iszlám Állam vezetője

Súlyosan megsérült egy légicsapásban Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője - írja a Guardian.

A Guardian úgy értesült iraki forrásokból, hogy az Iszlám Állam vezetője még márciusban szenvedett súlyos sérüléseket. Úgy tudni, hogy a sérülése elsőre olyan súlyosnak tűnt, hogy a terrorszervezet más vezetői már az utódlásáról is elkezdtek tanácskozni.

A Guardian szerint miután egy légicsapásban eltalálták Abu Bakr al-Bagdadi autóját, a terroristavezér sérülései valóban olyan súlyosak voltak, hogy az életét fenyegették. Azóta lassan, de felépült, ám még most sem vette vissza az irányítást az Iszlám Állam ügyei felett.

[caption id="" align="alignleft" width="768"]fotó: AFP fotó: AFP[/caption]A hasonló híreket persze érdemes fenntartásokkal kezelni: már tavaly novemberben és decemberben is olyan információk érkeztek, hogy al-Bagdadi megsérült, ám mindkettő tévesnek bizonyult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.